Centrum
| Askersund

Favorit Dela

Sundsbrogatan 1

Vilket affärs- och turistläge som frontar Askersund!

 • Kategori:

  Bostad, Övrigt

 • Tillträde:

  Flexibelt

 • Pris:

  3 700 000 kr

 • Storlek:

  380 m²

Vilket affärs- och turistläge! Välkänd byggnad som idag inhyser restaurang, pub och två hotellrum för uthyrning. Wärdshuset Sundsgården frontar Askersund med sitt läge vid brofästet i hamnen. Detta fantastiska inlopp vid Vätterns norra strand med Wärdshuset i fokus har också uppmärksammats i SVTs välkända tv-program Tjuv och Polis. Sundsbrogatan 1 med sin ståtliga byggnad som alltid, sedan i början av 1800-talet, har inhyst restaurangrörelse och krog ligger som ett naturligt och självklart val för turister, kringliggande hotellgäster, stadsbor och förbifarande. Vältrafikerade riksväg 50 drar nämligen också bra med gäster, likaså större arrangemang såsom festivaler, och arrangemang där då wärdshuset ligger precis mitt i händelsernas centrum. Askersund satsar mycket på arrangemang året om med medförande en större besökande publik även vintertid. Ägaren har gjort nödvändiga och affärsutvecklande investeringar sedan 2009 för mer än 2,5 milj. till att vara den rörelse den är idag. Säljaren har fram till idag framförallt fokuserat på sin verksamhet under sommarhalvåret. Stor potential finns att, enkelt, utveckla resterande del av året. Enskilt största investeringen är puben som är skapt i en klassisk engelsk stil som kommer att hålla i många, många år. Utvecklingsmöjligheterna är goda för att ytterligare förbättra omsättningen från 2018 års sommarsiffror på 3,5 milj. I ett eventuellt köp ingår fastigheten och dess rörelse tillika inventarier (inga lån övertas, och pantbrev finns på mer än 3 milj.). Tidigare har uthyrningsrummen fungerat som bostad åt rörelsens tidigare ägare.
 • Total yta

  380 m2

Ytor Antal Area
Butik 1 380
Tomtarea 1 241
 • Ytbeskrivning

  lokalytor ca 300 kvm restaurang/pub, ca 80 kvm bostadsrum samt källare och oinredd vind.

Service och bekvämligheter


Ekonomi

Pris:

3 700 000 kr


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Askersund Sundet 1

Planlösning:

GÄSTUTRYMMEN (WÄRDSHUS, RUM OCH PUB): Uteserveringen i etage mot vattnet, i lärkträ, rymmer 80-100 p (inomhus ca 100-120 sittande p.). Inomhus finns flertalet rum som samtliga, fortsatt, passar till pub- och restaurangrum. Hotellrum byggda och inredda 2010 från att ursprungligen ha varit lägenhet. Idag finns det två hotellrum varav ena är inrett i John Bauer-tema. PERSONALUTRYMMEN: Personalrum med omklädningsrum och wc med dusch samt kontorsrum. Köksdelen är fullt utrustat restaurangkök. I källaren finns förrådsutrymmen (4 st), ventilationsanläggning, pelletspanna, ölfatsanläggning, plats för vin och sprit m.m.


Teknisk information

Byggnad:

Byggår: 1800-tal, 1950-tal

Grund: källare

Stomme: trä

Bjälklag: trä

Fasad: trä

Tak: tegel

Fönstertyp: blandat

Ventilation: mekanisk anläggning

Vatten/avlopp: kommunalt

Uppvärmning: vattenburet, pelletsanläggning


Omgivning

Omgivning/natur:

Hamnläge med småstadskaraktär.

Företag i närheten:

Hotell Norra Vättern (Best Western), Garvaregården Bed and Breakfast, Askersunds gästhamn, Husabergs Udde och Camping, Museum, Askersunds centrum för events.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Parkeringsmöjligheter på egen "innergård", samt allmänna parkeringar med kort promenadavstånd.

Närservice:

Butiker, affärer, café och restaurang(er) finns i Askersund.

Kommunikationer:

Bussanslutningar i närheten. Vältrafikerad och upprustad riksväg 50.

Skyltläge:

A-läge. Frontar Askersund, Affärs- och turistläge. Sundsbrogatan och bron är huvudvägen in till centrala centrum, och huvudgatan genom hela staden.


Övrig information

Övrigt:

GÄSTUTRYMMEN Idag håller restaurangen öppet under sommarhalvåret, men puben året om under fredag och lördag fram till 02:30. Stora möjligheter att öka omsättningen finns via luncher, och kvällsmeny även under vintertid. Uteserveringen i etage mot vattnet, i lärkträ, rymmer 80-100 p (inomhus ca 100-120 sittande p.). Här finns möjligheter till även brygga. Vatten- och fiskerättigheter finns. Inomhus finns flertalet rum som samtliga, fortsatt, passar till pub- och restaurangrum. I ett av pubrummen gjordes 2016 en ombyggnation i engelsk stil med valnöt och mahogny. Möblerna är gjorda av Andy Thornton i England. Men även övriga pubrum och matsal har renoverats sedan 2009 och framåt. Likaledes har gästernas 4 toaletter renoverats runt 2015-16, och en musikanläggning från Bose har installerat samt wifi-anläggning. Hotellrum byggda och inredda 2010 från att ursprungligen ha varit lägenhet. Idag finns det två hotellrum varav ena är inrett i John Bauer-tema. Här finns möjligheten att ta tillvara på en outnyttjad potential; oinredda delen av vinden som skulle kunna rymma ytterligare 4-7 rum. PERSONALUTRYMMEN Personalrum med omklädningsrum och wc med dusch samt kontorsrum. Köksdelen är fullt utrustat restaurangkök med bl.a. stekhäll, frysrum och ett separat diskrum m.m. I källaren finns förrådsutrymmen (4 st), ventilationsanläggning, pelletspanna, ölfatsanläggning, plats för vin och sprit m.m.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

David Romell

Fastighetsmäklare

David Romell

david.romell@fastighetsbyran.se

0582 VISA NR 058214003

0703 VISA NR 0703495912

Marknadsförs av Fastighetsbyrån
Centrumhuset
69530 Laxå
Sundsbrogatan 1