Centrum
| Malmö

Favorit Dela

Södergatan 9

Flensburgska huset är uppfört 1595. Byggnaden är belägen mellan Stortorget och Gustav Adolfs torg. På gångavstånd finns Malmö central.

 • Kategori:

  Kontor

 • Tillträde:

  Omgående

 • Pris/överlåtelseavgift:

  Ingen överlåtelseavgift

 • Hyra:

  2 200 kr/m²/år inkl värme och VA.

 • Storlek:

  728 m²

Delar av Flensburgska huset är klassat som byggnadsminne. Byggnadens karaktär skall därmed bibehållas. Lokalerna är främst lämpliga för kontorsverksamhet. Den vakanta ytan fördelar sig på två plan i byggnaden. Den största ytan finns på plan 2 (485 kvm) och den mindre ytan på plan 3 (243 kvm). Pentry finns på plan två och tre. Kopplat till de vakanta ytorna finns balkong mot innergården. Vi strävar efter att hyra ut samtlig vakant yta till en hyresgäst. Denna hyresgäst kan efter godkännande från Malmö stad få tillstånd att hyra ut del av lokalen i andra hand. Värt att veta är att byggnaden saknar hiss, byggnaden är ej tillgänglighetsanpassad. Eventuella anpassningar av lokalerna görs i samspråk med Malmö stad. Alla installationer såsom allmänventilation, el och VVS m.m. är i modernt skick. Ytskikt på golv och väggar är i bra skick.
 • Total yta

  728 m2

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 728 2 200

Service och bekvämligheter


Ekonomi

Pris/överlåtelseavgift:

Ingen överlåtelseavgift

Utgångshyra kr/m2/år:

2200

I hyran ingår:

Värme


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Oscar 25 & 26

Byggår:

1595

Antal rum:

20

Planlösning:

728 kvm fördelat på två plan. Låsbar innergård med källsortering och cykelställ.


Teknisk information

Ventilation:

Se beskrivning


Omgivning

Närservice:

Stortorget och Gustav Adolfs torg ligger i närområdet.

Kommunikationer:

Gångavstånd till Malmö Centralstation.


Övrig information

Övrigt:

Fastighetsägare är Stiftelsen Flensburgska huset. Malmö Stad, genom Stadsfastigheter, har ett förvaltningsuppdrag för fastigheten. Hyresgästen ska bedriva momspliktig verksamhet i lokalen. Den som är intresserad av att hyra lokalen ska skicka en kortfattad beskrivning av sin tilltänkta verksamhet, koncept och idé samt även vara beredd att göra en muntlig presentation om så efterfrågas. Den som erbjuds ett hyreskontrakt ska kunna uppvisa en god och stabil ekonomisk ställning och på begäran kunna tillhandahålla en bankgaranti eller annan form av säkerhet. En kreditupplysning kommer att göras. Intresseanmälan med en verksamhetsbeskrivning skickas till: emelie.nordstedt@malmo.se Visningar av huset planeras med förvaltare Michael Fors.


Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

EN

Förvaltare/ekonom

Emelie Nordstedt

emelie.nordstedt@malmo.se

0732 VISA NR 0732 50 78 57

Marknadsförs av Malmö stad
Lugna gatan 84
20580 MALMÖ
Södergatan 9