Gamlestadsvägen 18 A

GÖTEBORG
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

680 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Smakfull och modern kontorsyta för er med högt ställda krav, kontor på två plan. Bästa läget med snabb access till trafikleder och centrum!

Tilltalande kontorsyta fördelad på två plan. Här har man ett högt och insynsskyddat läge i huset. Den genomgående planlösningen med fönster i olika väderstreck släpper in ljuset. Modern interiör samt genomgående stilfulla färg- och materialval. Fördelaktig placering i området alldeles i närheten av det nya resecentrumet och Gamlestads torg. En spårvagnshållplats bort till centrum och centralstationen. Är detta ert nya läge?

Övrig information

Övrigt:

Balansen består av tre sammanbyggda huskroppar. Den äldsta och ursprungliga fastigheten av de tre uppfördes under åren 1918-1920. Första hyresgästen var Original-Odhner som tillverkade räknemaskiner. Grundaren WT Odhner startade företaget 1886 i S:t Petersburg, och flydde i samband med ryska revolutionen 1917 till en släkting i Göteborg där verksamheten fortsatte på Gamlestadsvägen 18. Vi kommer varsamt värna om arvet från den industriella eran, genom att vi återskapar de ursprungliga kvaliteterna från förr. Historiska inslag som skapar karaktär i en modern och nutida tappning. Under 2016 fick Balansens flygel en ansiktslyftning i form av bl a ny fasad och nya fönster. Under 2017 genomfördes en omfattande renovering invändigt av hela fastigheten, med nya tekniska installationer, nya ytskikt på våningsplanen och upprustade trapphus. Nu planerar vi att slutföra den varsamma renoveringen av Balansens utsida, på så sätt harmonierar fastighetens invändiga och utvändiga utseende. På Castellum bygger vi för en hållbar framtid. Vår policy är att samtliga nybyggnads- och ombyggnadsprojekt ska miljöcertifieras. Balansen kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad Silver, vilket innebär att du som hyresgäst du får en hälsosam arbets-miljö med sunda material, effektiv energi-användning och ett hälsosamt tillskott av naturligt dagsljus. För att göra det enkelt för våra hyresgäster att leva hållbart erbjuder vi också gröna hyresavtal, förnybar el och möjlighet att gå med i en miljöbilspool på förmånliga villkor.

Ytor

  • Total yta:

    680 m2

Utförande

Våningsplan:

4

Planlösning:

Två lokaler sammanbinds via en interntrappa. Den ena lokalen är placerad på våning fyra och är totalt 410 kvm, den andra lokalen är 270 kvm samt placerad på våning fem. Vid behov skulle interntrappan som förbinder de båda lokalerna i nuläget, kunna byggas igen. Plan 4 – välkomnande entré med goda avhängningsmöjligheter samt flertalet förvaringsskåp. Rakt fram från entrén finns ett trivsamt pentry med goda ytor för social samvaro med plats för flertalet sittgrupper. Köksinredning i vitt med tillgång till kyl i fullsize samt diskmaskin. Lokalen erbjuder två generösa, öppna kontorsytor, två separata mötesrum, två mindre kontorsrum, städförråd, WC och RWC. Plan 5 – Rymlig entré, härifrån finns b la tillgång till städförråd, RWC och WC. Även pentryt på detta plan har en fräsch skåpsinredning i vitt samt en god utrustning via kyl i fullsize samt diskmaskin. Här finns en stor kontorsyta i öppet samband. Lokalen erbjuder även ett rymligt konferensrum samt en mindre yta som exempelvis kan användas vid telefonsamtal.

Omgivning

Omgivning/natur:

Citynära i framtidens centrum Anrika Gamlestaden är ett nyckelområde i framtidens Göteborg, och en satsning på bostäder, handel och service beräknas resultera i dubbelt så många invånare 2035. I Balansens närområde kommer nya kvarter med både bostäder och kommersiella ytor att växa fram enligt det detaljplanearbete som nu pågår, med Castellum som en av de drivande aktörerna. Hit tar man sig enkelt med bil, cykel, buss, spårvagn eller pendeltåg via resecentrum några minuter bort. Med bara en hållplats till Centralstationen är restiden från resecentrum endast cirka fem-sex minuter. Runt hörnet finns redan hotell och omtalade restauranger som Wine Mechanics och Spike Brewery för lunch, representation och after work. Ett stenkast bort i Kviberg finns Nordens största multisportarena som erbjuder längdskidåkning inomhus, och med världens största beach-volleyhall som granne. Simhall, bowlinghall och flera gym finns också i närområdet.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Utanför huset finns goda parkeringsmöjligheter.

Kommunikationer

Några minuters promenad från Balansen finns stadens nya resecentrum, som förbinder kontoret med hela regionen och tar dig till Centralstationen på ett stopp. Bilister och cyklister når snabbt stora leder och cykelvägar, och parkerar enkelt utanför entrén. Och runt hörnet växer Göteborgs mest spännande stadsdel fram, med hotell, ett spännande restaurangutbud och innovativa företag som närmaste grannar.
Gamlestadsvägen 18 A

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Genom att ha egen personal på alla våra orter kan vi erbjuda god service till våra hyresgäster. Castellum har högt satta hållbarhetsmål för alla delar i verksamheten och siktar på 100 % klimatneutralitet senast 2030. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler annonser från Castellum