Engelbrektsgatan 69-71

Centrum , GÖTEBORG
Planskiss Spara Dela
Spara
Dela
Yta

260 - 3 300 m²

Hyra

Tillträde

Q 2 - 2024

Beskrivning

  • Kontor

Fastighet på Engelbrektsgatan alldeles intill Heden renoveras och byggs om till moderna kontorsytor.

Just nu genomför GöteborgsLokaler en renovering, påbyggnad och tillbyggnad av vår fastighet på Engelbrektsgatan. Det kommer att skapas totalt 6 800 m² moderna kontorsytor. I gatuplan kommer nuvarande byggnaden få en upplyft sockelvåning i två våningar som kommer ha samma formspråk som påbyggnaden vilket kommer skapa en helhet samtidigt som den ursprungliga byggnadens karaktär bevaras både till material och kulör. Det blir en förändring som tillför den ursprungliga byggnaden något positivt, som en "krona på verket". På varje våningsplan (vån 1-11) blir det ca 530 m². Våningsplanen kan delas upp i 2 kontorslokaler om ca 260 m² vardera. På varje våningsplan är det planerat för ca 50 arbetsplatser, pentry, 4 WC varav 2 HWC. Det är stor flexibilitet gällande lokalens utformning och det finns goda möjligheter att anpassa lokalen efter era unika behov och profil. Längs med Sten Sturegatan bygger vi också en tillbyggnad i 2 våningar, i vilken det planeras för en restaurangverksamhet. Miljö: I fastigheten kommer GöteborgsLokaler att återbruka och renovera med varsam hand för att bevara husets ursprungliga karaktär. Ombyggnationen kommer att göras med målsättning Miljöbyggnad Silver och med hjälp av verktyget Byggvarubedömningen (Byggvarubedömningen bedömer byggrelaterade produkter utifrån dess kemiska innehåll, miljöpåverkan under livscykeln och i förlängningen även social påverkan i leverantörsledet). Fiber: I fastigheten finns Framtidens bredband indraget, ett höghastighetsnät med öppen fiber.

Övrig information

Övrigt:

GöteborgsLokaler är ett fastighetsbolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen. GöteborgsLokaler äger och förvaltar 160 000 kvm lokaler för vilka bolaget ansvarar för uthyrning, tekniska förvaltning och utveckling av fastigheten. I dessa fastigheter är samtliga ytor lokaler. Bolaget externförvaltar ytterligare 254 000 kvm med annan fastighetsägare. För externförvaltade fastigheter ansvarar GöteborgsLokaler för uthyrning av lokaler, avtalsfrågor, centrumutveckling och för hyresadministration, medan fastighetsägaren ansvarar för den tekniska förvaltningen och underhåll. Sammanlagt omfattar GöteborgsLokalers fastighetsförvaltning 414 000 kvm kommersiella ytor, vilket gör oss till en av Göteborgs största kommersiella fastighetsförvaltare. Är du lokalmäklare och har en hyresgäst som du vill presentera dessa kontorslokaler för? Välkommen att kontakta oss för vidare diskussioner. Observera att vi endast kan gå vidare med momspliktiga verksamheter och att det endast gäller detta objekt.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Övrigt 260 3 300

Ekonomi

Tillträde:

Q 2 - 2024

Utförande

Fastighetsbeteckning:

Heden 24:12

Våningsplan:

12

Teknisk information

Hiss:

Ja

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten ligger i hörnet av Engelbrektsgatan och Sten Sturegatan i centrala Göteborg. Det är lika nära till Avenyn med sitt stora och spännande utbud av restauranger och butiker som till evenemangstråket med Ullevi, Scandinavium, Svenska mässan, hotell och Liseberg.

Närservice:

Med restauranger, caféer, livsmedelsbutik och gym i närområdet finns det mycket att välja på. Vallhallabadet, där även Sats och Friskis & Svettis huserar, ligger inom 5 minuters gångväg.

Kommunikationer

Det är mycket goda kommunikationer till Engelbrektsgatan. Med kollektivtrafiken har ni flera hållplatser att välja mellan bara några hundra meter från adressen. Pendeltågsstationen, Lisebergs Station ligger också nära. Det är snabbt och lätt att ta sig ut på E6:an med bil, inom 1 km finns tre påfarter. Korsvägen ligger ca 550 m från lokalen och där går flygbussarna var 20 minut till Landvetter. Med endast en liten promenad på drygt 10 minuter når du Göteborgs Centralstation. För tidtabeller och reseplanering i Göteborgsområdet läs mer på www.vasttrafik.se och www.trafiken.nu.
Engelbrektsgatan 69-71