Skriv ut

Skapa PDF

Erik Dahlbergsgatan 3, Vasastaden

göteborg

Nära Vasaplatsen/City finner ni denna anrika fastighet. Bra takhöjd, öppna ytor & passar bäst med öppen planlösning. Kommer renoveras.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 411 m²
Karta

Information

Beskrivning

Välkommen till en trevlig, central och mycket levande del av Göteborg. Direkt närhet till absoluta city, service, restauranger och mycket goda allmänna kommunikationer. Lokalen, som länge huserat en krog, kommer att byggas om till kontor. Det innebär möjlighet för nästa hyresgäst att vara med och påverka blivande utseende. Lokalen passar allra bäst för en öppen planlösniing och den höga takhöjden i kombination med fastighetens höga fönster ger lokalen en karaktär utöver det vanliga.

Utförande

Våningsplan

2

Antal rum

6, anpassningsbart

Teknisk information

Takhöjd

3,42 m

Hiss

Ja

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 411

Omgivning

Omgivning/natur

Området sträcker sig mellan Vasaplatsen och Haga, huvudstråket genom stadsdelen är den breda Vasagatan med ett gångstråk i en allé i mitten och med serveringar längs hussidorna. Stadsdelen bebyggdes till största delen mellan 1870-1920, här finns en stor mängd välbevarade stenhus. Stadsdelens utformning bestämdes i en stadsplanetävling som utlystes 1861, Sveriges första. 23 förslag kom in, men inget av dem bedömdes vara så bra att det var värt första pris, istället fick två förslag varsitt andra pris. De två förslagen låg till grund för den stadsplan som togs fram 1866. Enligt den så skulle stadsdelen bebyggas med fyrkantiga kvarter och ha breda gator. Inspiration hämtades från Paris och Wien. Arkitekt till många av husen i Vasastaden var Johan August Westerberg (1836-1900). På Erik Dahlbergsgatan, i hjärtat av Vasastan och med absoluta city inpå knuten är denna fastighet lokaliserad.

Närservice

Hela centrala Göteborgs serviceutbud på promenadavstånd.

Kommunikationer

Flera spårvagns-/busslinjer i nära anslutning, på Vasaplatsen.

Dokument

Erik Dahlbergsgatan 3
Sökhjälp