Jörn
| Jörn

Favorit Dela

Furugatan 11

Här finns goda utvecklingsmöjligheter för den som söker en 2626 m2 fullutrustad verksamhetslokal i centrala Jörn.

 • Kategori:

  Industri/Verkstad, Lager/Logistik, Övrigt

 • Hyra:

  Förbrukning 2018, verksamhet storkök: El/år 741 637 kr, vatten/år 30 525, sopor/år 34 884. Totalt 807 045 kr/år

 • Storlek:

  2 626 m²

Jörn ligger i Västerbottens län och är en tätort i Skellefteå Kommun. Till Skellefteå City är det ca 60 km och det går dagliga bussturer mot Boliden, Skellefteå och Kåge i ena riktningen samt mot Arvidsjaur och Arjeplog i den andra. Ortens näringsliv domineras av gruv- och skogsnäring och den största arbetsplatsen är Renströms-gruvan som ligger ca 17 km söder om Jörn med ca 130 anställda. Mest känt är kanske Jörnträhus som grundades 1932 och som idag är ett komplett husföretag med ett modernt produktutbud. I samhället finns också en skofabrik som tillverkar kvalitetskängor bland annat åt försvarsmakten. Företaget Styrud Arctic har lokaler i Jörn och omfattas av ca 30 anställda. Deras verksamhet innefattar prospektborrning inom gruvområdet och inom undersöksborrning. Ett av landets största bärhandelsföretag Norrskensbär AB har sitt huvudkontor och verkstad i Jörn. I centrala Jörn finns bl.a. apotek, matvaruaffär, äldreboende och busstation. Ett stenkast från centrum ligger Furuskolan som är en skola med elever från förskoleklass upp till årskurs 6 samt fritidshem. Skolan ligger i en naturskön miljö med närhet till skidspår, hockeyplan, sporthall och badhus. Badhuset är en populär samlingspunkt för både barn och vuxna. 13 km nordost om Jörn ligger skidanläggningen Storklinta som har nedfarter som passar från nybörjare till proffs. Här finns också möjlighet att hyra lägenhetshotell, husvagnsplatser samt lokaler för konferenser. Är man intresserad av fiske så finns det ett naturligt bestånd av harr/öring i Svartbäcksträsket och Stortjärn samt inplanterad röding och öring i Trindtjärn.
 • Total yta

  2626 m2


Ekonomi


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Mossarotträsk 16:17

Planlösning:

Area enligt uppmätning på ritningen så är det totalt ca 2626,9 m², fördelat enligt följande: Vindsplan ca 354,5 m² Källarplan ca 406,1 m² Entréplan ca 1866,3 m² Osäkerhet råder kring arean, om det är viktigt för förväret bör uppmätning utföras.


Teknisk information

Uppvärmning:

Direktverkande el Ske-krafts fiber är indraget

Ventilation:

FTX - till/frånluftsventilation med värmeåtervinning


Övrig information

Övrigt:

Jörnköket kommer avvecklas hösten 2019 men det är möjligt att redan nu anmäla intresse. Intresseanmälan ska innehålla vilken typ av verksamhet som ska bedrivas i lokalen.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

RP

Näringslivsutvecklare

Ronny Persson

ronny.persson@skelleftea.se

070- VISA NR 070-2226558

Marknadsförs av Skellefteå kommun
Trädgårdsgatan 6
93128 Skellefteå
Furugatan 11