Centrum | GÖTEBORG

Favorit Dela

Vikingsgatan 1-5

Platinan, först ut i Centralenområdet.

Beskrivning

Nu bygger vi Platinan: 60 000 kvm hotell, kontor och event. Förutom fantastiska kontor kommer Platinan även att innehålla en restaurang, en takbar, en stor konferensanläggning och en välkomnande lobby och hotell. Redan nu är det klart att Scandic öppnar med 450 rum och en konferens- och mötesanläggning om 2 000 kvm.  Platinan blir något vi inte tidigare sett i Göteborg och en profilbyggnad att tala om. Den transparenta arkitekturen bidrar till liv och rörelse, som känns både i och utanför byggnaden. Och självklart byggd med högsta möjliga fokus på hållbarhet. Med sitt läge vid Hisingsbron binder den samman de båda älvstränderna. Kvarteret Platinan kommer att bli en helt ny mötesplats med en energi som inte stannar i huset, utan bidrar till sin omgivning dygnet runt. Det är vårt första bidrag i nya Centralenområdet. De närmaste åren kommer området att utvecklas med fler kontor , bostäder, ett utvecklat kajområde, nya gator och stråk. Det är en helt ny stadsdel som växer fram i ett av Göteborgs mest citynära område. Missa inte att etablera ditt kontor här. Platinan står klar 2021 med första inflytt från och med första kvartalet 2022. Se filmen om Platinan.
  • Total yta

    25000 m2

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 400 25 000

Utförande

Fastighetsbeteckning:

13055

Byggår:

2020


Omgivning

Närservice:

Butiker, restauranger och närservice finns på många platser i nära anslutning till denna fastighet. Närmaste köpcentrum är Arkaden, Kompassen och Nordstan som ligger på några minuters promenadavstånd, här finner du all tänkbar service, men även Kungsgatans gångstråk som du når på några minuter eller Avenyn som har mycket att erbjuda.

Kommunikationer:

Inom fem minuters gångavstånd ligger centralstationen, Nils Ericson-terminalen, Drottningtorget och Brunnsparken där du finner spårvagnar, bussar, tåg och flygbussar. Götaleden passerar strax intill och för bilburna finns gott om parkering både i Nordstans parkeringshus eller i P-arken. Cykel är även ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. Närmsta cykelstation finner du på Lilla Bommens torg där det finns flera Styr & ställ cyklar att hyra.


Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Niklas Simonsson

Niklas Simonsson

niklas.simonsson@vasakronan.se

031- VISA NR 031-743 42 33

070- VISA NR 070-995 11 43

Marknadsförs av Vasakronan
vasakronan.se

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

När du skickar en intresseanmälan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Vikingsgatan 1-5

Om Vasakronan

Vasakronan äger, förvaltar och utvecklar handels- och kontorsfastigheter i attraktiva citylägen i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Öresund. Vi värdesätter personliga och långsiktiga relationer med våra hyresgäster. Det gör att vi arbetar med egen personal i våra fastigheter och alltid finns nära om något i lokalen inte fungerar som det ska. Vi vet också att det är viktigt att skapa förståelse för företagens affär och behov. Vi lever i en föränderlig värld - förändras behoven krävs snabba förändringar. Med störst lokalutbud i Sverige har vi goda möjligheter att erbjuda flexibla lösningar. Självklart jobbar vi hållbart i allt vi gör och erbjuder gröna hyresavtal, miljöcertifierade fastigheter, aktiv dialog i lokalens energianvändning med mera. Vasakronan ägs till lika delar av 1-4:e AP Fonden. Välkommen som hyresgäst hos oss.

Fler annonser från denna annonsör