Vikingsgatan 1-5/Mårten Krakowgatan 2

Centrum , GÖTEBORG
Spara Dela
Spara Dela
Yta

4 495 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

Platinan, först ut i Centralenområdet

Nu bygger vi Platinan: 60 000 kvm hotell, kontor och event. Förutom fantastiska kontor kommer Platinan även att innehålla en restaurang, en takbar, en stor konferensanläggning och en välkomnande lobby och hotell. Redan nu är det klart att Scandic Riverside öppnar med 450 rum och en konferens- och mötesanläggning om 2 000 kvm.  Platinan blir något vi inte tidigare sett i Göteborg och en profilbyggnad att tala om. Den transparenta arkitekturen bidrar till liv och rörelse, som känns både i och utanför byggnaden. Och självklart byggd med högsta möjliga fokus på hållbarhet. Med sitt läge vid Hisingsbron binder den samman de båda älvstränderna. Kvarteret Platinan kommer att bli en helt ny mötesplats med en energi som inte stannar i huset, utan bidrar till sin omgivning dygnet runt. Det är vårt första bidrag i nya Centralenområdet. De närmaste åren kommer området att utvecklas med fler kontor, bostäder, ett utvecklat kajområde, nya gator och stråk. Det är en helt ny stadsdel som växer fram i ett av Göteborgs mest citynära område. Missa inte att etablera ditt kontor här. Platinan står klar 2021 med första inflytt från och med första kvartalet 2022. Se filmen om Platinan. Lokalen om totalt 4495 kvm ligger på plan 11 och vänder sig mot alla väderstreck.

Ytor

  • Total yta:

    4495 m2

Utförande

Fastighetsbeteckning:

13055

Byggår:

2020

Omgivning

Närservice:

Butiker, restauranger och närservice finns på många platser i nära anslutning till denna fastighet. Närmaste köpcentrum är Arkaden, Kompassen och Nordstan som ligger på några minuters promenadavstånd, här finner du all tänkbar service, men även Kungsgatans gångstråk som du når på några minuter eller Avenyn som har mycket att erbjuda.

Kommunikationer

Inom fem minuters gångavstånd ligger centralstationen, Nils Ericson-terminalen, Drottningtorget och Brunnsparken där du finner spårvagnar, bussar, tåg och flygbussar. Götaleden passerar strax intill och för bilburna finns gott om parkering både i Nordstans parkeringshus eller i P-arken. Cykel är även ett enkelt sätt att ta sig runt på i centrala Göteborg. Närmsta cykelstation finner du på Lilla Bommens torg där det finns flera Styr & ställ cyklar att hyra.
Vikingsgatan 1-5/Mårten Krakowgatan 2

Om Vasakronan

Vasakronan äger, förvaltar och utvecklar handels- och kontorsfastigheter i attraktiva citylägen i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Öresund. Vi värdesätter personliga och långsiktiga relationer med våra hyresgäster. Det gör att vi arbetar med egen personal i våra fastigheter och alltid finns nära om något i lokalen inte fungerar som det ska. Vi vet också att det är viktigt att skapa förståelse för företagens affär och behov. Vi lever i en föränderlig värld - förändras behoven krävs snabba förändringar. Med störst lokalutbud i Sverige har vi goda möjligheter att erbjuda flexibla lösningar. Självklart jobbar vi hållbart i allt vi gör och erbjuder gröna hyresavtal, miljöcertifierade fastigheter, aktiv dialog i lokalens energianvändning med mera. Vasakronan ägs till lika delar av 1-4:e AP Fonden. Välkommen som hyresgäst hos oss.

Vasakronan

Box 112 64 , Köpmansgatan 23

40426 GÖTEBORG

www.vasakronan.se

Fler från Vasakronan