Backaplan | Göteborg

Favorit Dela

Deltavägen 4

Modern butikslokal på Backaplan om 659 kvm med möjlighet att hyra till kontor och lageryta på ytterligare 70 kvm.

Beskrivning

Modern butikslokal på Backaplan om 659 kvm med möjlighet att hyra till kontor och lageryta på ytterligare 70 kvm. Butiken har nya ytskikt och ligger på våning 2. Butiken lämpar sig inte för restaurangverksamheter. Fastigheten ligger centralt på Backaplan med ett fantastiskt skyltläge för Backaplans besökare. I anslutning till fastigheten hör dessutom en stor och lättillgänglig parkeringsyta och inom gångavstånd är kollektivtrafikens knutpunkt, Hjalmar Brantingplatsen belägen. Andra butiker i fastigheten är Rusta, Mekonomen, Sovkoncept och El-Ge Sportfiske. Backaplan är beläget på Hisingen där ca 130 000 invånare är bosatta och är ett av Sveriges största handelsområden med ca 110 000 m² handel och 120 butiker med en omsättning som uppgår till drygt 2,2 miljarder kronor. Stora etablerade branschkedjeföretag inom konfektion, vitvaror, sport, hus och hem m.m. kompletteras med mindre aktörer för ett komplett serviceutbud. Hisingen är ett område som expanderar kraftigt och kommunens prognoser visar på en dubblering av befolkningsmängden under en 20-års period. Backaplan har ett unikt läge alldeles norr om Göteborgs stadskärna med en mycket god infrastruktur där det är lätt att ta sig till området oavsett färdsätt. Vägnätet är väl utbyggt och Hjalmar Brantingsplatsen, som är Backaplans hållplats, är Göteborgs näst största knutpunkt med ett mycket stort antal buss och spårvagnslinjer. Även den som färdas till fots eller cyklar tar sig lätt till Backaplan, då det finns gott om cykel- och gångbanor till området. Området Backaplan skall utvecklas tillsammans med Frihamnsområdet för att skapa tydliga kopplingar mellan områdena och centrala Göteborg. Inom en 20-års period kommer Backaplan att bli en tätbebyggd blandstad med mycket cityhandel, bostäder, kulturliv och kontor. Med sitt läge mitt i Göteborgs stadskärna - blir området både en del av innerstaden och Hisingens centrum.
  • Total yta

    659 m2


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Backa 173:2

Våningsplan:

2


Omgivning

Omgivning/natur:

Backaplan är Hisingens och ett av Göteborgs största handelscentrum. Här finns över 120 butiker, restauranger och caféer inom gångavstånd. Flera välkända varumärken inom klädhandel, matkedjor och industrihandel har lokaliserat sin verksamhet här. På andra sidan Kvillebäcken har det senaste åren skett en förändring av områdesidentiteten där gamla industrilokaler har blivit ersatta av lägenheter. En liknande process planeras för Backaplan där affärer och köpcenter kommer blandas med bostäder i ett av Göteborgs större stadsutvecklingsprojekt. Backaplan kommer också att växa samman med byggnationen på Frihamnen som ligger några år fram i tiden.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Utanför byggnaden finns besöksparkeringar och på övriga Backaplan finns ett stort antal parkeringsplatser.

Närservice:

Ett stort service- och handelsutbud finns på Backaplan och runt Vågmästareplatsen. Mathandel blandas med välkända butiker och snabbmatsrestauranger. På Vågmästareplatsen finns en nybyggd och populär saluhall som snabbt blivit en destination att uppleva för både hisingsbon och göteborgaren. Vid Kvilletorget finns närmaste gym och flera lunchrestauranger. I nybyggda Kvillebäcken finns också flera populära caféer.

Kommunikationer:

Hjalmar Brantingsplatsen är en av Göteborgs största och mest använda kollektiva knutpunkter. Härifrån avgår spårvagnarna 5, 6, 10 och 13 samt bussarna Grön, Rosa, Svart, 17, 18, 19, 24, 25, 37, 40, 45, 52 och 99. Backaplan ligger bra beläget för biltransport med flera avfarter från Lundbyleden som har anknytning till E6/E20. Marieholmstunneln kommer också bli ytterligare en inkörsport från östra Göteborg i framtiden.


Visa hela beskrivningen

Länkar

Kontaktuppgifter

Johanna Käck

Johanna Käck

johanna.kack@platzer.se

031- VISA NR 031-62 53 18

0702 VISA NR 0702-41 07 16

Marknadsförs av Platzer Fastigheter AB
platzer.se

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

När du skickar en intresseanmälan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Deltavägen 4