Gamlestaden | Göteborg

Favorit Dela

Lilla Waterloogatan 10

Lediga kontorslokaler på 200-600 kvm i Slakthuset. Lokalerna ligger på tre våningsplan. Här finns även möjlighet till showroom på plan 1.

Beskrivning

Tillsammans med flera andra fastighetsägare har Higab inlett ett arbete med att utveckla Slakthusområdet till en värdeskapande del av ett växande Göteborg. Målet är en destination som är långsiktigt hållbar och attraktiv för människor att besöka och med en egen identitet grundad i områdets historia och DNA – mat och matproduktion. Under tiden som det långsiktiga arbetet pågår vill vi skapa utrymme för kreativa verksamheter i Slakthusområdet. När Slakthuset invigdes av Oscar II 1905 blev det Sveriges andra kommunala slakthus efter Malmö. Anläggningen omfattade då cirka 83 000 kvadratmeter och bestod av slakthallar, marknadshallar, administrationslokaler, bostäder och restaurang. Området hade också en egen järnväg som gick in till centrala Göteborg. Karaktäristiskt för Slakthuset är det 23 meter höga kyltornet och den närliggande 30 meter höga skorstenen som hörde till områdets ångpanne- och maskinhus. Anläggningen var i bruk som slakthus fram till 1968 och därefter har annan typ av kötthantering tagit över. I dag finns det både kontor och lokaler för livsmedelsindustri i slakthusområdet, bland annat mikrobryggeri och fisk- och grönsaksodling.
  • Total yta

    600 m2


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Gamlestaden 39:16


Omgivning

Omgivning/natur:

Slakthuset ligger intill knutpunkten Gamlestads torg och Marieholmsleden. I närheten flyter både Göta Älv och Säveån förbi.

Närservice:

Det finns flera restauranger i Slakthusområdet och ett stenkast bort ligger Gamlestads torg med restauranger, caféer, bageri, gym och vårdcentral. På kort promenadavstånd finns också SKF:s lokaler och centrala gator i Gamlestaden med butiker, restauranger, caféer och annan service.

Kommunikationer:

Närmsta hållplats är knutpunkten Gamlestads torg. Här passerar spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11. Även bussar och tåg går förbi hållplatsen. I Slakthusområdet finns också parkeringsmöjligheter. I anslutning till området ligger både Marieholmsleden och Gamlestadsvägen.


Visa hela beskrivningen

Dokument

Kontaktuppgifter

Anette Persson

Fastighetsförvaltare

Anette Persson

Anette.persson@higab.se

031- VISA NR 031-3685317

Marknadsförs av Higab
higab.se

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

När du skickar en intresseanmälan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Lilla Waterloogatan 10

Om Higab

Higab är ett fastighetsbolag inom Göteborgs Stad. Vi äger och förvaltar många av husen som är karaktäristiska för staden som till exempel Feskekôrka, Konserthuset, Gamla Ullevi och Stora Teatern. Totalt uppgår fastighetsbeståndet till cirka 300 byggnader om drygt 670 000 kvadratmeter. Vi erbjuder ändamålsenliga lokaler till små och medelstora företag inom både offentlig och privat sektor. Våra kunder finns inom en mängd olika verksamheter, från kultur-och utbildningsinstitutioner till småföretag. Som hyresvärd vill vi vara en långsiktig partner med god service och lyhördhet för ditt företags behov.

Fler annonser från denna annonsör