Skriv ut

Skapa PDF

Sickla Industriväg 6, Sickla

nacka

Nyrenoverat med industriprägel i Formalinfabriken, Sickla.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 1 133 m²
Karta

Information

Beskrivning

Formalinfabriken byggdes 1942 för Cascos produktion av lim. Sedan några år har den stått tom. Nu renoverar vi den och fyller den med nya verksamheter. Den tidigare limfabriken på Nobelberget får en restaurang, en musikscen, öppna mötesplatser och unika kontor med egen karaktär. Vi bevarar den unika industrikaraktären, låter den genuina och robusta bruksarkitekturen vara kvar samtidigt som vi anpassar de översta våningsplanen för kontor. Formalinfabrikens lokaler ligger högst upp i huset, på våning 3 och 4. Hyrs båda planen blir den totala ytan 1133 ca. Interntrappa är inte möjlig, men eftersom lokalen ligger högst upp i huset blir trapphuset i princip privat. De underliggande våningarna fylls med bland annat restaurang och mötesplatser. Grundkänslan i lokalerna är robust med slipade betonggolv, murade tegelväggar och fria tak. Passa på, det är inte ofta vi kan erbjuda lokaler av den här typen. Inflyttning möjlig från våren 2020. Lokalerna är i dag råa ytor men med färdigställda WC-grupper. Pentry etc. väljs tillsammans med tillträdande hyresgäst.

Utförande

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 1 133

Omgivning

Omgivning/natur

Idag finns närmare 150 företag med sammanlagt 6 000 anställda i Sickla. Atlas Copco, Intrum, Kinnarps, TQR är exempel på några. Det, tillsammans med bostäder, handel och kultur gör området urbant och levande. Samtidigt är det nära till grönområden för sport och rekreation med löp- och promenadstråk runt Sickla Sjö, Hammarbybacken och promenadstråk längs Hammarby Sjöstads kajkanter.

Närservice

Formalinfabriken ligger på Nobelberget i Sickla, bara några minuters gångavstånd från Sicklas köpkvarter och Hammarby Sjöstad. I Formalinfabriken bygger vi en restaurang och i närområdet finns gott om service i form av restauranger och butiker. Närmast ligger Urban Deli och Eatary, båda cirka fem minuters promenad från Formalinfabriken.

Kommunikationer

Sickla Udde, Sickla Bro, Sickla Industriväg eller Sickla Station är närmaste kollektivtrafikstationer. De trafikeras av bl a: • Snabbussar till/från Slussen och Nacka • Tvärbana till/från Skanstull - Alvik- Solna • Saltsjöbanan till Nacka och Saltsjöbaden • Närmaste p-hus vid Markusplatsen eller Sickla Galleria 2026 planeras tunnelbanans förlängning till Nacka att vara klar.

Länkar

Sickla Industriväg 6
Sökhjälp