Södra Ringvägen 43

VÄXJÖ
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Kontor om 87 kvm i Växjö

Kontorslokal på 9 våningen med fantastisk utsikt.

Övrig information

Övrigt:

I slutet av vikingatiden på 1000-talet kom, enligt legenden den engelske missionären Sigfrid som den förste kristne budbäraren till hednalandet Sverige och Växjö. Han byggde stadens första kyrka som på 1170-talet ersattes av en stenkyrka, ursprunget till dagens domkyrka. 1342 fick Växjö sina stadsrättigheter av kung Magnus Eriksson. År 1542 gjorde bönderna i Småland, under ledning av Nils Dacke, uppror mot Gustav Vasas skattepålagor. Upproret kom att kallas Dackefejden. Växjö har brunnit ett flertal gå.

Omgivning

Omgivning/natur:

Fastigheten kallas i folkmun "vårdskolan". Fastigheten ligger centralt placerad på söder i Växjö och består av fyra byggnadsdelar varav två är höghus innehållande student och internatboenden. De andra byggdelarna är lågdelar och innehåller skolor och utbildningslokaler.

Närservice:

Få städer i Växjös storlek har ett lika omfattande kultur- och nöjesutbud. Växjö konserthus är till exempel ett av landets största, där Musica Vitae, Sveriges vassaste stråkar, bjuder på kammarmusik i världsklass. Regionteatern Blekinge Kronoberg är en av landets största och mest aktiva inom nyskapande barn- och ungdomsteater. Näringslivet är rikt och mångfacetterat, 7 000 företag i en dynamisk blandning av storlekar och branscher. Glastillverkningen i Glasriket ger eko världen över. Här finns de sm

Kommunikationer

Bra tåg- och flygkommunikationer med flera avgångar per dag till tex Stockholm.
Södra Ringvägen 43

Om Hemsö Fastighets AB

Hemsö är Sveriges ledande ägare av samhällsfastigheter. Verksamheten består i att hållbart äga, förvalta och utveckla samhällsfastigheter för äldreboende, utbildning, vård och rättsväsende. Hemsös vision är att stärka ryggraden i samhället. Hemsö bedriver verksamhet i Sverige, Finland och Tyskland. Hyresgästerna utgörs till största del av stat, kommun och landsting, men även privata företag med skattefinansierad verksamhet. Genom vår storlek och stora geografiska närvaro har vi de bästa förutsättningarna att tillgodose våra hyresgästers förändrade behov över tid. Tredje AP-fonden är Hemsös huvudägare.

Hemsö Fastighets AB

Box 24281, Linnégatan 2

104 51 Stockholm

www.hemso.se

Fler annonser från Hemsö Fastighets AB