Skriv ut

Skapa PDF

Södra Ringvägen 43

växjö

Kontor om 87 kvm i Växjö.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor

Information

Beskrivning

Kontorslokal på 9 våningen med fantastisk utsikt.

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten kallas i folkmun "vårdskolan". Fastigheten ligger centralt placerad på söder i Växjö och består av fyra byggnadsdelar varav två är höghus innehållande student och internatboenden. De andra byggdelarna är lågdelar och innehåller skolor och utbildningslokaler.

Närservice

Få städer i Växjös storlek har ett lika omfattande kultur- och nöjesutbud. Växjö konserthus är till exempel ett av landets största, där Musica Vitae, Sveriges vassaste stråkar, bjuder på kammarmusik i världsklass. Regionteatern Blekinge Kronoberg är en av landets största och mest aktiva inom nyskapande barn- och ungdomsteater. Näringslivet är rikt och mångfacetterat, 7 000 företag i en dynamisk blandning av storlekar och branscher. Glastillverkningen i Glasriket ger eko världen över. Här finns de sm

Kommunikationer

Bra tåg- och flygkommunikationer med flera avgångar per dag till tex Stockholm.

Övrig information

Övrigt

I slutet av vikingatiden på 1000-talet kom, enligt legenden den engelske missionären Sigfrid som den förste kristne budbäraren till hednalandet Sverige och Växjö. Han byggde stadens första kyrka som på 1170-talet ersattes av en stenkyrka, ursprunget till dagens domkyrka. 1342 fick Växjö sina stadsrättigheter av kung Magnus Eriksson. År 1542 gjorde bönderna i Småland, under ledning av Nils Dacke, uppror mot Gustav Vasas skattepålagor. Upproret kom att kallas Dackefejden. Växjö har brunnit ett flertal gå.

Södra Ringvägen 43
Sökhjälp