Skriv ut

Skapa PDF

Medborgarplatsen 1, Södermalm

stockholm

Fakta

Typ av ledig lokal: Övrigt
Storlek: 491 m²
Tillträde: 2020-10-01
Karta

Information

Beskrivning

Medborgarhuset byggdes 1939 och är beläget i hjärtat av Södermalm. Nu tar Stockholms Stad ett helhetsgrepp om fastigheten och helrenoverar samtliga lokaler i byggnaden samtidigt som Medborgarhusets ursprungliga koncept ”kropp, själ och bildning” kommer att behållas. Projektet ska göra Medborgarhuset till en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats. Huset ska bli mer tillgängligt för alla bland annat genom nya caféer, en ny gemensam entré från Medborgarplatsen och nya entréer från Götgatan och tunnelbaneplan. Forsgrenska badet rustas upp och till en modern och funktionell badanläggning, biblioteket får större publika ytor och flyttas till andra sidan av huset tillsammans med en ny entré från Götgatan. Alla dessa nya funktioner bidrar till att stärka Medborgarhuset som mötesplats. Tillträde under sommaren 2020. Detta är den självklara platsen för den urbana och medvetna människan!

Planlösning

Utförande

Byggår

1936

Renoveringsår

2018

Planlösning

Nu kommer ett unikt erbjudande att bedriva två café verksamheter i nyrenoverade Medborgarhuset. Café 1 - ligger på gatuplan och är integrerad med bibliotekets lässal. Här är det synlighet från gatan och möjlighet till uteserverig. totalt 33 kvm + sittdel som delas med biblioteket. Café 2 - ligger i tunnelbaneplan. Här får man möjlighet att skapa en ny instutition i Götakällarens omgjorda lokaler. Med ingång på tunnebane plan och interna flöden till både biblioteket och Forsgrénskabadet. 399 kvm möblerbar yta. Förråd och miljörum 59 kvm. Ingen matlagning tillåten. Vi ser framemot er konceptpresentation.

Teknisk information

Hiss

Ja

Ytor Max Kr/m2/år
Övrigt 491

Omgivning

Omgivning/natur

Medborgarhuset har ett utmärkt läge mitt på Medborgarplatsen med direkt anslutning till tunnelbanan. Området erbjuder parker, butiker, hotell, biografer och ett brett nöjesliv. Ett stenkast från fastigheten ligger trendiga Götgatsbacken. Runt Medborgarplatsen finns också Stockholms hetaste restauranger och caféer. Intill Medborgarhuset ligger Söderhallarna som erbjuder saluhall, butiker och restauranger samt pop-upen ”Matsvinnstorget”.

Närservice

Medborgarhuset kommer framöver att bli en attraktiv och tillgänglig mötesplats som tillhandahåller caféer, restauranger, bibliotek och bad.

Kommunikationer

Tunnelbanans gröna linje kommer att ha uppgång i huset och bussar ligger ett stenkast bort. Närmaste pendeltågsstation är Södra Station som ligger ett par minuters promenad bort.

Medborgarplatsen 1
Sökhjälp