Skriv ut

Skapa PDF

Norra Ågatan 10, Stampen

göteborg

Mellan Mölndalsån och Svingeln ligger Hantverkshuset Stampen. Nu finns en ledig kontorslokal på 178 kvadratmeter. I lokalen finns även lagerutrymme.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 178 m²
Karta

Information

Beskrivning

När Higab (då Hantverks- och Industrihus i Göteborg AB) bildades 1966 blev det första större projektet att bygga Hantverkshuset Stampen. Syftet var att erbjuda ersättningslokaler till de företag som var tvungna att flytta i samband med att köpcentrumet Nordstan uppfördes. Huset stod klart 1969 och ett av de första företagen som flyttade in var Nyberg & Karlsons El AB. De finns kvar i huset än i dag vilket innebär att det är den hyresgäst som varit längst hos Higab. I dag rymmer huset kontor och industriverksamheter.

Planlösning

Utförande

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 178

Omgivning

Omgivning/natur

Hantverkshuset Stampen ligger strax bredvid Mölndalsån, Kungsbackaleden, Svingeln och Olskroken. Husets närmsta granne är Gullbergsbrohemmet som byggdes redan på 1700-talet.

Närservice

I närområdet finns restauranger, caféer och butiker, bland annat runt Svingeln, Odinsplatsen och Olskrokstorget.

Kommunikationer

Bredvid Hantverkshuset Stampen ligger knutpunkten Svingeln. Här kan du ta spårvagnarna 1, 3, 6 och 8. Även ett stort antal busslinjer går förbi Svingeln. Det går också bra att ta sig med bil till platsen och det finns möjlighet att hyra parkeringsplatser i husets garage.

Filmer

Norra Ågatan 10, Stampen
Norra Ågatan 10, Stampen
Norra Ågatan 10
Sökhjälp