Skriv ut

Skapa PDF

Kortedala Torg 7, Nordost

göteborg

Ledig lokal på Kortedala Torg.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik
Storlek: 188 m²
Tillträde: Enligt överenskommelse
Karta

Information

Beskrivning

Bra läge, mitt på torget med ett gott flöde av besökare under hela dagen. Med goda möjlighet till att påverka planlösningen utifrån dina idéer. Möjlighet att anlägga uteservering i solen.Stora skyltfönster mot förbipasserande. Lokalen har Framtidens Bredband indragen i lokalen som ger tillgång till ett öppet bredbandsnät med mycket hög kapacitet (100 Mbit/sek). Kortedala Torg har centrumledning och en aktiv företagarförening där du som handlare och medlem får hjälp med gemensam marknadsföring, säljaktiviteter och liknande. Läs mer om Kortedala Torg på www.kortedalatorg.se GöteborgsLokaler är ett fastighetsbolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för en hållbar stad, öppen för världen.

Utförande

Ytor Max Kr/m2/år
Butik 188

Omgivning

Omgivning/natur

Kortedala Torg är ett av Göteborgs största stadsdelstorg och erbjuder ett komplett serviceutbud med ca 40 olika verksamheter på ca 19 000 m². På torget finns en blandning av restauranger, livsmedelsbutik, specialbutiker och offentlig service såsom bl.a. tandläkare, vårdcentral och bibliotek. När Kortedala byggdes och invigdes i oktober 1955 kallades stadsdelen satellitstad till Göteborg eftersom Kortedala var Göteborgs första förort. Stadsdelen präglades av vackra boendemiljöer och närhet till naturen. Torgbyggnaderna är nätta femtiotalshus som under åren har behållit sin 50-talskaraktär. Anpassningar och renovering sker löpande där hänsyn tas till husens ursprungliga karaktär. Under senare år har torget återfått sin stiliga markbeläggning och den fina granittrappan välkomnar besökaren.

Närservice

Kortedala Torg är ett av Göteborgs mest klassiska torg, det utgör hjärtat i Kortedala. Hit kommer du enkelt med allmänna kommunikationer. Spårvagnshållplatsen heter Kortedala Torg. Torget har under de senaste åren fått en ny utformning, mellan husen har planteringar bytts ut och ersatts med ellipser där det finns både sittytor och grönska. Kortedala Torg har också fått en ny entré i form av en härligt inbjudande trappa. Torget byggdes i mitten av femtiotalet och ritades av Tuvert Arkitektkontor AB. Vid denna tid fylldes området kring torget med nyinflyttade som attraherades av nya, moderna lägenheter med elspis, varmvatten och tvättstuga. Idag är Kortedala Torg ett av de största förortstorgen i Göteborg.

Kommunikationer

Från centralstation är det lätt att ta sig till Kortedala Torg med spårvagnslinjerna 6, 7 och 11. Resan tar ca 20 minuter. Flexlinjen trafikerar området och kör även på lördagar. Det finns ca 200 kundparkeringar runt torget varav en del parkeringar är avgiftsfria under en timma. Det finns gott om gång- och cykelbanor inom området. För tidtabeller och reseplanering i Göteborgsområdet: Västtrafiks kundtjänst, telefon 0771-41 43 00 www.vasttrafik.se www.trafiken.nu.

Länkar

Kortedala Torg 7
Sökhjälp