Skriv ut

Skapa PDF

Wallingatan 10, Luthagen

uppsala

Charmigt hus med många möjligheter i Luthagen.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Hyra: 1 650 kr/m²/år. Kan endast hyras av momspliktig hyresgäst. Grundhyra 1 650 kr/kvm/år exkl. fastighetsskatt, värme/varmvatten-, el-, källsorteringstillägg och moms.
Storlek: 800 m²
Karta

Information

Beskrivning

Nu finns möjligheten att hyra ett eget hus i området Luthagen. Huset är ca 800 kvm fördelat på 4 våningsplan. Fastigheten inrymmer idag en husläkarmottagning och kan med fördel användas för liknande verksamheter/lokalbehov eller för kontorsverksamhet.

Utförande

Byggår

1923

Planlösning

Fastigheten inrymmer idag en husläkarmottagning och kan med fördel användas för liknande verksamheter/lokalbehov eller för kontorsverksamhet.

Teknisk information

Hiss

Ja

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 800

Ekonomi

Hyra

1 650 kr/m²/år. Kan endast hyras av momspliktig hyresgäst. Grundhyra 1 650 kr/kvm/år exkl. fastighetsskatt, värme/varmvatten-, el-, källsorteringstillägg och moms.

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage

Det finns parkeringsplatser vid fastigheten.

Närservice

Fastigheten ligger i det lugna området Luthagen i Uppsala. Närhet till lunchrestauranger. Ca 20 minuters promenad från centrum.

Övrig information

Övrigt

Fastigheten byggdes år 1923 och är en vacker pärla i Luthagen. Elisabeth kliniken kunde med hjälp av den ”Appelqvistska” donationen, påbörja bygget av ”Luthagsgården”. I byggnadskommittén satt bland andra Gunnar Leche, som var stadsarkitekt i Uppsala. Bygget blev klart juni 1925. Fastigheten bestod av 25 lägenheter, sällskapsrum och personalrum och var främst menad att inhysa pensionärer. Mellan åren 1974 och 1994 var det en kriminalvårdsanstalt för ungdomar och 1994 blev det ett läkarhus.

Dokument

Wallingatan 10
Sökhjälp