Grebbestad
| Grebbestad

Favorit Dela

Nedre Långgatan 21

 • Kategori:

  Bostad, Kontor, Butik

 • Tillträde:

  Enligt överenskommelse

 • Pris:

  12 000 000 kr. Utgångspris

 • Storlek:

  891 m²

På Nedre Långgatan 21 i Grebbestad förmedlas nu denna välskötta hyreshusenhet beståendes av två lokaler med tillhörande källarförråd samt totalt fyra lägenheter. Alla enheter är i dagsläget uthyrda och genererar en god intäkt. Fastigheten ligger på en 967 m2 stor tomt och den totala ytan i huset noterar 891 m2. Entréplan består av en restauranglokal med ca. 150 st sittplatser (inkl. uteservering), fullt utrustat kök och uteservering samt en butikslokal. Både restaurangdelen samt butikslokalen har tillgång till goda utrymmen i källarplan och restauranglokalen har även diverse personalutrymmen en trappa upp. Källarvåningen består av diverse förrådsutrymmen till de båda lokalerna, exempelvis två rymliga kylrum. Här finns även ett bankvalv från den tid då den lokalen fungerade som bank. En trappa upp hittar vi tre lägenheter samt diverse kontor och personalutrymmen som ansluter till restaurangdelen. Två av lägenheterna vetter ut mot havet och får båda via själva lägenheterna men framförallt balkongerna av väldigt trevlig havsutsikt. Den tredje lägenheten vetter mot gatan och har även den balkong. På vindsplan hittar vi en stor lägenhet samt diverse vindsförråd. Även denna lägenhet får såklart en strålande utsikt mot hamnen och solnedgången. På fastighetens baksida finns en stor parkeringsplats (12 platser) som idag förser hyresgästerna med parkeringsmöjligheter. Huset ligger på shoppinggatan i samhället och ger lokalerna i gatuplan ett mycket bra försäljningsläge och lägenheterna är tack vare sitt skick, läge och möjlighet till parkeringsplats väldigt eftertraktade! Restaurangverksamheten kan även den försäljas i tillägg till själva fastigheten. Tanums kommun arbetar med en ny detaljplan över Grebbestad centrum. I den markeras området där man i dagsläget parkerar bilar som "Förtätning- Byggrätt i två-tre våningar för verksamheter och bostäder?" Det kan alltså i framtiden eventuellt vara möjligt att uppföra en ytterligare byggnad på fastigheten. Kontakta ansvarig mäklare för mer information.
 • Total yta

  891 m2

Ytor Antal Area
Butik 2 588
Bostad 4 303
Tomtarea 967

Ekonomi

Taxeringsvärde:

7 020 000 kr

Driftskostnad:

125 788 kr/år

Pris:

12 000 000 kr. Utgångspris

Hyresintäkter:

880 000 kr/år


Teknisk information

Byggnad 1:

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1966

Byggnad 2:

Byggnadstyp: Hyreshuslokal

Byggår: 1966

Byggnad Huvudbyggnad:

Byggnadstyp: Hyreshusbyggnad

Byggår: 1966

Beskrivning: Hyreshusbyggnad med två butikslokaler samt fyra lägenheter i totalt fyra våningsplan. Uppvärmning, kylning och ventilation Direktverkande el med separata abonnemang. Kylrum i källaren samt mekanisk till-och frånluft i restaurang. Vatten och avloppstyp Kommunalt VA. TV/internet Fiber


Omgivning

Omgivning/natur:

Grebbestad är kommunens största tätort och erbjuder en naturlig samlingspunkt under hela året. Den fina bryggpromenaden, i anslutning till den myllrande gästhamnen, skapar liv och rörelse och ger Grebbestad en unik prägel. Här erbjuds shopping, restauranger, uteserveringar. I Grebbestad ligger konferens- och boendeanläggningen TanumStrand. Här finns också Sveriges minsta krog på m/s Donalda och möjlighet att boka ditt eget kalas i en egen sjöbod för en kväll. Och här fann även Evert Taube mycket av sin inspiration till sina dikter och sånger. Grebbestad är fortfarande ett levande fiskeläge. Vid fiskmottagningen i hamnen lämnar trålarna från Grebbestad och omgivande fiskelägen sina fångster: mest kräftor och räkor.


Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Johan Siborne

Fastighetsmäklare

Johan Siborne

johan@askengren.com

+467 VISA NR +46709755780

Marknadsförs av Askengren Fastighetsmäklare
Siljeskogsvägen 4
45772 Grebbestad
askengren.com
Nedre Långgatan 21