Kalmarsund
| Mörbylånga

Favorit Dela

Utblickens Fyr

Utblickens Fyr byggdes 1943-45 som kasunfyr och byggdes sedan om 2004 till forskningsanläggning. Fantasin sätter gränserna på detta objekt!

 • Kategori:

  Övrigt

 • Pris:

  Indikativa Bud mottages

 • Storlek:

  50 m²

Utblickens Fyr eller Urgrundens Fyr som den tidigare hette byggdes 1943-45 och var den första av 8 fasta kasunfyrar som byggdes i Kalmarsund under 40-talet. Fyren byggdes om 2004 till forskningsanläggning och försågs med en mätmast (total höjd 90 Meter, inkl fyren). Fyren har totalt 7 våningar och inrymmer allt från övernattningsrum, kontor till konferens och sammanträde högst upp. Energi- försörjning sker idag genom solceller. I dagsläget är fyren inte i bruk men fullt funktionell. All utrustning som finns på Fyren inkl mast och mätutrustning tillhör byggnaden och ingår således i en överlåtelse, undantaget eventuell lös egendom som tillhör Sjöfartsverket. Ombyggnation 2004 omfattade framförallt masten, samtliga bygglovshandlingar och dokument finns kring ombyggnationen. Fyren ligger enligt bygglovsansökan i Mörbylånga kommun.
 • Total yta

  50 m2

Ytor Antal Area
Industri 1 50

Service och bekvämligheter


Ekonomi

Pris:

Indikativa Bud mottages


Utförande

Planlösning:

Utblickens fyr består av 7 våningar + Tornrum som är fördelat enligt Elverk/Dielseltank (Plan 1), Batterirum, Färskvatten och Elcentral (plan 2), Övernattning nedre (Plan 3), Uppehållsrum bostadsdel (Plan 4), Övernattning övre (Plan 5), Kontor, Förråd och elcentral, Kök/WC/Dusch (Plan 6) och Konferens / Sammanträdesrum (Plan 7). Varje våningsplan upp till tornrummet är 3,1 meter i diameter. Tornrummen är mellan 6-9 meter i diameter.


Teknisk information

Byggnad:

Byggår: 1940-talet

Renoveringsår: 2004


Övrig information

Övrigt:

Kontakta ansvarig transaktionsrådgivare för fullständigt PM och mer info. Ytan i denna beskrivning är uppskattad yta. Äganderätten följs genom avtal vilket innebär att Fyren är lös egendom. Sjöfartsverket har ett nyttjanderättsavtal. Vilket är uppsagt för omförhandling. Det finns omfattande dokumentation kring fyren som kan översändas i ett nästa steg i kombination med en sekretessförbindelse. Fyren säljs i befintligt skick och behov av underhåll och upprustning finns.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

JL

Transaktionsrådgivare

Johan Lihuvud

johan.lihuvud@ffkf.se

0709 VISA NR 0709-452073

Marknadsförs av Kommersiella fastigheter Swedbank
Grimsbygatan 24
21120 Malmö
ffkf.se
Utblickens Fyr

Om Kommersiella fastigheter Swedbank

Kommersiella fastigheter i samarbete med Swedbank erbjuder ett affärsmässigt tillvägagångssätt och lotsar dig på ett tryggt sätt igenom lönsamma fastighetsaffärer. Vi mäklar bostadsfastigheter, kontor- och industrifastigheter, bestånd och fastighetsbolag. Vid ett säljuppdrag tar vi ett övergripande ansvar över försäljningsprocessen. Som projektledare har vi löpande kontakt med jurist, skatteexpert och förvaltare för att kunna koppla på de experter som behövs vid varje tillfälle. Som mäklare fokuserar vi på att hitta rätt köpare till ditt objekt och vi paketerar det på ett attraktivt sätt. Då får vi ut rätt pris på de objekt vi säljer. Vi hjälper dig med:värdering av fastighet och bestånd,analys av marknaden, marknadsföring på relevanta marknadsplatser, nationellt kontaktnät till investerare, försäljning av din fastighet eller bestånd

Fler annonser från denna annonsör