Holmön | Holmön

Favorit Dela

Holmö byväg 25

Förverkliga era drömmar om restaurangverksamhet. Här kommer tillfället att förvärva Holmö Havsbad som ligger vackert belägen på Sveriges soligaste ö.

Beskrivning

Turistanläggning på Sveriges soligaste ö. Förverkliga era drömmar om restaurangverksamhet. Här kommer tillfället att förvärva Holmö Havsbad som ligger vackert belägen på Sveriges soligaste ö. Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som består av åttkantsloge och ett äldre pensionat, båda i två plan som är sammanlänkade med byggnad innehållande kök och diskrum. I en del av byggnaden finns renoverade personalbostäder med tre sovrum. Stor uteservering om cirka 450 kvm med fin vy ned mot havet och hamnen. Tomten som tillhör fastigheten går nästan ända ner till sandstranden, vilket möjliggör vidare exploatering, exempelvis stugor för uthyrning. Vidare finns här tre förrådsbyggnader och en dansbana med scen under tak. Här finns stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten. Den nya och större färjan har möjliggjort att blivit enklare att ta emot större sällskap, tidigare ägare har varit tvungna att tacka nej till busslaster på grund av den gamla färjans begränsade kapacitet. På ön finns många åretruntboenden samt en välsorterad affär som är öppen året runt. Sista helgen i juli anordnas den mycket populära Holmö visfestival som år efter år lockar tusentals besökare, då är det verkligen fullt drag på Holmön! En annan populärt och historiskt intressant evenemang på ön är postrodden som går mellan Holmön över till Finland. För visning, maila hakan.wiklund@husmanhagberg.se
  • Total yta

    400 m2

Ytor Antal Area
Bostad 400
Tomtarea 17 885

Ekonomi

Driftskostnad:

99 300 kr/år

Pris:

2 195 000 kr


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Umeå Holmön 7:95

Planlösning:

Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som inrymmer restaurangdel, kök, diskrum, toaletter samt personalboende med tre sovrum, hall samt WC med dusch. Vidare finns här tre förrådsbyggnader samt en dansbana och scen under tak.


Teknisk information

Byggnad:

Stomme: Trä

Fasad: Trä

Tak: Plåt

Fönstertyp: 2-glas, 3-glas

Vatten/avlopp: Kommunalt vatten, eget avlopp (3-kammarbrunn)

Uppvärmning: El, luftvärmepump, öppenspis


Omgivning

Omgivning/natur:

Holmöarna är en ögrupp cirka en mil utanför fastlandet. Holmön har en skiftande natur. Invid stränderna växer gråalskog och inne på öarna finns det granskog, småmyrar och sjöar. Fågellivet är rikt med tpräglade sydostliga arter som turturduvor, landsångare och flugsnappare visar sig ibland. I vattnet runt öarna finns det gott om sjöfågel. För att bevara denna underbara natur är vissa delar av öarna naturreservat – det största skärgårdsreservatet som finns i Sverige.

Närservice:

Välsorterad affär som är öppen året runt.

Kommunikationer:

Förbindelse via färja till fastlandet med täta avgångar.


Övrig information

Övrigt:

Driftskostnaden är baserad på helårsanvändning av fastigheten. Beräknad driftskostnad mitten av juni - mitten av augusti: ca. 35000:-.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

HW

Fastighetsmäklare

Håkan Wiklund

hakan.wiklund@husmanhagberg.se

0738 VISA NR 0738900909

Marknadsförs av HusmanHagberg

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

När du skickar en intresseanmälan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Holmö byväg 25