Skriv ut

Skapa PDF

Holmö byväg 25, Holmön

holmön

Förverkliga era drömmar om restaurangverksamhet. Här kommer tillfället att förvärva Holmö Havsbad som ligger vackert belägen på Sveriges soligaste ö.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Övrigt
Pris: 2 195 000 kr
Storlek: 400 m²
Karta

Information

Beskrivning

Turistanläggning på Sveriges soligaste ö. Förverkliga era drömmar om restaurangverksamhet. Här kommer tillfället att förvärva Holmö Havsbad som ligger vackert belägen på Sveriges soligaste ö. Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som består av åttkantsloge och ett äldre pensionat, båda i två plan som är sammanlänkade med byggnad innehållande kök och diskrum. I en del av byggnaden finns renoverade personalbostäder med tre sovrum. Stor uteservering om cirka 450 kvm med fin vy ned mot havet och hamnen. Tomten som tillhör fastigheten går nästan ända ner till sandstranden, vilket möjliggör vidare exploatering, exempelvis stugor för uthyrning. Vidare finns här tre förrådsbyggnader och en dansbana med scen under tak. Här finns stora möjligheter att vidareutveckla verksamheten. Den nya och större färjan har möjliggjort att blivit enklare att ta emot större sällskap, tidigare ägare har varit tvungna att tacka nej till busslaster på grund av den gamla färjans begränsade kapacitet. På ön finns många åretruntboenden samt en välsorterad affär som är öppen året runt. Sista helgen i juli anordnas den mycket populära Holmö visfestival som år efter år lockar tusentals besökare, då är det verkligen fullt drag på Holmön! En annan populärt och historiskt intressant evenemang på ön är postrodden som går mellan Holmön över till Finland. För visning, maila hakan.wiklund@husmanhagberg.se.

Utförande

Planlösning

Huvudbyggnad om cirka 400 kvm som inrymmer restaurangdel, kök, diskrum, toaletter samt personalboende med tre sovrum, hall samt WC med dusch. Vidare finns här tre förrådsbyggnader samt en dansbana och scen under tak.

Byggnader

Byggnad 1

Stomme

Trä

Fasad

Trä

Tak

Plåt

Fönstertyp

2-glas, 3-glas

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten, eget avlopp (3-kammarbrunn)

Uppvärmning

El, luftvärmepump, öppenspis

Ytor Antal Area
Bostad 400
Tomtarea 17 885

Ekonomi

Pris

2 195 000 kr

Driftkostnad

99 300 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Holmöarna är en ögrupp cirka en mil utanför fastlandet. Holmön har en skiftande natur. Invid stränderna växer gråalskog och inne på öarna finns det granskog, småmyrar och sjöar. Fågellivet är rikt med tpräglade sydostliga arter som turturduvor, landsångare och flugsnappare visar sig ibland. I vattnet runt öarna finns det gott om sjöfågel. För att bevara denna underbara natur är vissa delar av öarna naturreservat – det största skärgårdsreservatet som finns i Sverige.

Närservice

Välsorterad affär som är öppen året runt.

Kommunikationer

Förbindelse via färja till fastlandet med täta avgångar.

Övrig information

Övrigt

Driftskostnaden är baserad på helårsanvändning av fastigheten. Beräknad driftskostnad mitten av juni - mitten av augusti: ca. 35000:-.

Holmö byväg 25
Sökhjälp