Skriv ut

Skapa PDF

Stora Strandvägen 3, Skummesslövstrand

skummeslövsstrand

Unik möjlighet med havsutsikt. Företag (juridisk person) tillåten som köpare.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Övrigt
Pris: 945 000 kr. Avgift 2077 kr/mån
Storlek: 25 m²
Karta

Information

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva ett fritidsboende med havsutsikt vid vackra Skummeslövsstrand. Företag (juridisk person) är tillåten som köpare. Bostadsrätten är del i ett lägenhetshotell och är beläget vid en av Sveriges längsta sandstränder, strax norr om populära Båstad. Då bostadsrätten kommer att nyttjas för hotellanvändning har du möjlighet att få en garanterad avkastning genom detta smarta upplägg. Du väljer själv mellan att månadsvis få en fast ersättning, alternativt erhålla en procentuell avkastning baserat på uthyrningsintäkterna. Du har givetvis också möjlighet att själv nyttja denna fint belägna bostadsrätt några veckor varje år. Bostadsrätten ligger på våning 2 av 2 (hiss finns) och inrymmer sovdel, nyinstallerat mindre kök och sittmöbler samt eget badrum. Parkettgolv i rummet och klinkergolv i hall samt ljusa målade väggar. Helkaklat badrum med dusch. Stora fönster med fin utsikt. Möjlighet att placera utemöbler utanför ytterdörren med fin utblick över trädgård och hav. Bygglovsansökan för balkong är inlämnad. Alla möbler och interiör ingår i köpet. Bostadsrätten tillåter husdjur.

Planlösning

Utförande

Planlösning

HALL Hall med plats för avhängning och förvaring i garderob. Klinkergolv och målade väggar. BADRUM Till höger från hallen nås ett helkaklat badrum med dusch. Handfat med spegel på väggen ovan, dusch med skjutdörrar, handdukstork och wc. Vädringsfönster. Kakel i vitt och grått på väggarna och grått klinkergolv. RUM med mindre KÖK Rummet inrymmer dubbelsäng, fåtölj samt bord och stol. Nyinstallerat mindre kök med integrerad kyl, spishäll med 2 zoner, fläkt, diskho samt skåp och lådor till förvaring. Ljusgråa luckor och arbetsbänk i laminat. Fönster för ljusinsläpp. Parkettgolv och målade väggar.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

2013

Yta

Bostad 25m²

Ekonomi

Pris

945 000 kr. Avgift 2077 kr/mån

Driftkostnad

3 000 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Båstad Populära semesterorten Båstad finns på nära avstånd, ca 15 minuters cykelväg. Hit kommer många turister under året och man beräknar att man har omkring 300 000 gästnätter/år (kommersiella boenden räknat). Endast under juli månad räknar man att man har ca 72 000 gästnätter och då är det både tennisveckan och seglarveckan som lockar men även närheten till vacker natur, fina golfbanor samt cykel- och vandringsleder. Här finns aktiviteter för både stora och små året runt. För mer information om Båstads fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Turistguide Båstad 2019" i annonsen. Skummeslövsstrand Skummeslövsstrand har ca 1030 invånare och ligger vid Laholmsbukten, mellan Mellbystrand och Eskilstorpsstrand, endast 10 minuter från populära Båstad. Från början var Skummeslöv endast en semesterort men fler och fler väljer att bo här permanent. Orten är belägen vid en av Sveriges längsta sandstränder vilket har bidragit till att Skummeslövsstrand blivit en attraktiv badort. Här finns även Skummeslövs Tennisklubb som är en av Sveriges största tennisanläggningar med 9 grusbanor och som är öppen för alla. I Skummeslöv finns all tänkbar service såsom mataffär, restauranger, vårdcentral, förskola, skola och äldreomsorg. Goda rekreationsmöjligheter med havsbad, minigolf, golfbana och en tempererad utomhusbassäng. För mer information om Skummeslöv- /Laholms kommuns fantastiska utbud på aktiviteter se länken "Laholms turistbyrå" i annonsen.

Parkeringsmöjligheter/garage

Gemensam parkering för hotellets gäster.

Övrig information

Övrigt

Brf Strandbukten är belägen i Skummeslöv, Laholms kommun. Brf Strandbukten består av 16 st bostadsrätter varav 12 st bostadsrätter är belägna i en separat fastighet från 2013. I föreningen finns det parkeringsplatser som kan nyttjas vid besök. Andel i föreningen: 0,053%. Andelstal enligt ekonomisk plan: 0,053%. Föreningen tar ut en överlåtelseavgift (engångsavgift) om 1163 kr som betalas av köparen. Föreningen tar ut en pantsättningsavgift om 465 kr. Driftkostnaden är ca 250 kr/mån i nuvarande hushåll fördelat på: hushållsel 250 kr Kostnaderna varierar beroende på hushållets sammansättning och levnadssätt. Kostnad för försäkring tillkommer. Övrigt HOTELL STRANDPENSIONATET I anslutning till Skummeslövsstrand som är en av Sveriges längsta sandstränder, ligger Hotellet med en receptionsbyggnad, två mindre byggnader/bostadsrätter, samt en hotellbyggnad som byggdes 2013. I anslutning av alla bostadsrätter på nedre plan finns en uteplats. Bostadsrätterna på övre plan har stora härliga fönster och de mot havet har en fin havsutsikt. Bygglovsansökan för balkongbyggnation för lägenheterna på övre plan har lämnats in. Under 2017 hade hotellet en omsättning på ca 7 miljoner kr. RESTAURANG Restaurangbyggnaden från 1935 är på ca 230 m2 och har plats för ca 80 sittande gäster. Stor uteservering med plats för ytterligare gäster som vill avnjuta mat/dryck i en skön och trevlig miljö. ERSÄTTNING OCH EGET NYTTJANDE Överlåtelsen är villkorad av att köparen också ingår ett Uthyrningsavtal med Hotell Strandpensionatet AB, som kommer att hantera samtliga bokningar, nyckelutlämningar, städning etc. I uthyrningsavtalet utgår en ersättning per dygn som enheten är uthyrd. För de kunder som vill, kan även ett Avtal om hyresgaranti och tillfällig ersättning tecknas. Du som ägare får då en garantiersättning på 6,500 kr/mån t.o.m. 2021-08-31. Efter detta gäller nya villkor baserat på förhandling mellan ägarna och driften. Som ägare har du rätt att nyttja bostadsrätten 3 veckor per år med vissa restriktioner kring perioder. För mer information och samtliga villkor i uthyrnings- och garantiavtal vänligen kontakta mäklaren. --- Informationen i objektsbeskrivningen är inhämtad från säljare, ekonomisk förvaltare, ekonomisk plan samt stadgar och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köparen har undersökningsplikt. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Dokument

Länkar

Stora Strandvägen 3
Sökhjälp