Skriv ut

Skapa PDF

Brunnsgatan 2, Tierp

tierp

Ett möjligheternas hus som idag inrymmer en bostadsvåning på 230 kvm i två våningsplan samt en yta på 120 kvm i entréplan, perfekt för kontorslokal.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Butik, Kontor
Pris: 4 475 000 kr
Storlek: 350 m²
Tillträde: Tillträde är flexibelt.
Karta

Information

Beskrivning

Ett möjligheternas hus som idag inrymmer en bostadsvåning på 230 kvm i två våningsplan samt en yta på 120 kvm i entréplan som senast fungerat som kontorslokal. Med ett större kök blir även entréplanet en fin bostad med separat ingång. Den vackra och anrika villan som är belägen mitt i Tierp, med gångavstånd till pendeltåg, byggdes 1920. Arkitekt var Cyrillus Johansson och ägare var järnhandlare och municipalnämndens ordförande TH Jansson. Byggnaden har renoverats varsamt de senaste 15 åren och här finns bland annat kakelugnar, öppna spisar, stavlimmade parkettgolv, väggmålningar, 3 badrum och ett vackert italienskt kök. Det finns dessutom en källare om 148 kvm och ett gårdshus med en enklare bostad/lokal samt en stor parkliknande trädgård omgärdad av ett högt staket. Se mer utförlig annons med bilder här: https://www.fastighetsbyran.com/sv/sverige/Objekt/?objektID=2130247.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1920

Renoveringsår

2004 – Totalrenovering invändigt från enfamiljshus till bostadsvåning med lokal.

Grund

Källare

Stomme

Tegel/stenstomme

Fasad

Putsad 2006 och målad i origin

Tak

Valmat sadeltak med taktäcknin

Fönstertyp

Kopplade originalfönster med h

Ventilation

Självdragsventilation med förstärkt ventilation i våtrum

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärme kompletterat med luftvärmepumpar samt komfortvärme

Ytor Antal Area
Bostad 230 230
Kontor 120 120

Ekonomi

Pris

4 475 000 kr

Taxeringsvärde

2 571 000 kr

Driftkostnad

75 840 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Vackra Trollsjön ligger på cykelavstånd för sommarens bad. Det kommer även byggas ett nytt stort bostadsområde vid namn Siggbo. Där kommer det också tillkomma en stor livsmedelbutik. Med bil kommer man till Hållnäshalvön och en fem mil lång kustremsa med badplatser och fiskelägen. Eller så tar man en tur till Florarna med sina vidsträckta myrar för vandring eller skidåkning.

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkeringsmöjligheter finns på infarten.

Närservice

Det finns flera mysiga restauranger och caféer och orten rymmer butiker, mataffärer, banker och all annan service som kan önskas. För den motionssugne finns bland annat simhall, ishall, ridskola, gym och fotbollsklubbar. Det finns ett antal förskolor, två grundskolor och ett gymnasium.

Kommunikationer

Mitt emellan Gävle och Uppsala ligger Tierp som växte fram som ett stationssamhälle på 1800-talet. Upptåget som trafikerar centralorten tar pendlarna snabbt och enkelt vidare och hem igen på kvällen.

Övrig information

Övrigt

Utförda renoveringar: 2004 – Totalrenovering invändigt från enfamiljshus till bostadsvåning med lokal. Alla el, vatten- och avloppsledningar byttes ut till nya förutom i källaren. Köket byggdes till på plan 1. 2006 – Fasaden totalrenoverades 2007 – Garaget byggdes om till massage/floatingpraktik samt en liten del till trädgårdsförråd. Badrummet på entréplan renoverades. 2009 – Vindsplanet inreddes. 2017 – Badrummet på vindsplan renoverades. Väggar och tak målades om i matrum och vardagsrum på plan 1. Även taket målades om i matsalen samt väggarna tapetserades. 2018 – Badrummet på plan 1 renoverades. Kompressor i bergvärmepumpen byttes ut. 2019 - Balkongpelare byttes ut.

Länkar

Brunnsgatan 2
Sökhjälp