Skriv ut

Skapa PDF

Björngårdsvägen 4, Björsbyn

luleå

Luleås finaste konferensanläggning. Stor anpassningsbar fastighet med ett naturnära läge i Björbyn ca 8 km från centrala Luleå.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Butik, Kontor, Lager/Logistik, Övrigt
Pris: Bud
Storlek: 1 675 m²
Karta

Information

Beskrivning

Tidigare handelsträdgård som idag är ombyggd till en stor, flexibel anläggning för event och konferenser med en total yta på 1 675 m2 inrymmande konferenslokaler, kontor och restaurang.

Utförande

Planlösning

Fastigheten har tidigare använts som en handelsträdgård och har genomgått stora ombyggnationer där tidigare odlingshallar bevarats i sin form men är men är ombyggda till konferensrum och lokaler för event och fester. Nu består anläggningen av tre konferensrum, åtta kontor, en restaurang, samt personal- och lagerutrymmen. Den höga takhöjden inomhus har förstärkts med stora kristallkronor i de större lokalerna. Ett av de tidigare växthusen på ca 480 m2 finns fortfarande kvar och används i verksamheten som orangeri och mötesrum. Den uthyrningsbara ytan uppgår till ca 1 675 m2 och rymmer upp till 500 minglande gäster och perfekt för event, bröllop, mässa eller möten. I dagsläget bedrivs en verksamhet inom event och konferens i fastigheten. Verksamheten erbjuder uthyrning av lokalerna samt tjänster inom event och möten som t.ex. konferenser, middagar, bröllop, minnesstunder, med mera. Även verksamheten kan ingå som en del av försäljningen om ny ägare så önskar.

Byggnader

Byggnad 1

Grund

Betongplatta på mark

Stomme

Ombyggt växthus med stålstomme

Fasad

Trä

Tak

Plåt

Fönstertyp

Tvåglas

Ventilation

Anläggningen har två helautomatiska ventilationssystem med h

Vatten/avlopp

Kommunalt avlopp och vatten från den närliggande EKO-byns an

Uppvärmning

Pelletspanna med elpatroner. Anläggningen har till största d

Ytor Antal Area
Konferens & Event 1 675
Tomtarea 12 313

Ekonomi

Pris

Bud

Hyresintäkt

1 117 000 kr/år

Taxeringsvärde

1 797 000 kr

Driftkostnad

199 708 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten är belägen i Björsbyn vilket är en by i Nederluleå socken vid Björsby-fjärdens norra strand, ca 8 km från centrala Luleå. Björsbyn består av delområdena Björsbyn småort, Holmen, Björsbyn landsbygd, Revelsudden, Sinksundet, Hällbacken och Reveln. I Björsbyn bor både äldre och barnfamiljer och där finns en förskola i Hällbacken. Här blandas äldre jordbruksfastigheter med nya och gamla villor. Det är det nära till naturen och samtidigt nära till Luleå. Björsbyn är en populär by för många hästägare, här finns bland ridskola, rid- och körsällskap samt amatörtravtränare. I Björsbyn finns också fina skoterleder och bussförbindelse.I Björsbyn byggs även ett helt nytt bostadsområde i Hällbacken med totalt 52 lägenheter. I Hällbacken finns även en förskola.

Länkar

Björngårdsvägen 4
Sökhjälp