Skriv ut

Skapa PDF

Sandgatan 32, Enköping

enköping

Hyreshusfastighet från 1800-talet med 2 bostadshus. Totalt 6 st lgh med hyresintäkt 247.188:-/år. Belägen mitt i centrala Enköping. Objektnr 39035.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Övrigt
Pris: 4 900 000 kr. Utgångspris
Storlek: 365 m²
Karta

Information

Beskrivning

Hyreshusfastighet från 1800-talet med 2 bostadshus. Fastigheten ligger mitt i centrum i Enköping mellan Stora torget och hamnen (ett kvarter till vardera). På promenadavstånd finns även resecentrum med täta tågförbindelser till Stockholm, varje ½-timme vid högtrafik och restid 39 minuter, och ännu närmare till busstorget vid Gustav Adolfs plan där snabbuss går till Uppsala och Västerås. Ett flertal vackra parker finns i anslutning till Enköpings centrum.

Planlösning

Utförande

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1800

Beskrivning

På fastigheten finns två bostadshus enligt följande:

Bostadshus

Byggår

0

Beskrivning

Den ursprungliga bostadsbyggnaden är sannolikt uppförd i mitten av 1800-talet med stomme i liggande timmer i 1 ½ plan. Utvändigt stående träpanel och taket är belagt tvåkupiga lertegelpannor. Källare under en mindre del av huset. Byggnaden innehåller 4 lägenheter om vardera 2 rum och kök, två i det nedre planet och två i det övre. Sammanlagd boarea är cirka 265 kvadratmeter. I varje lägenhet finns utrustade kök med elspis, köksfläkt och kyl/frysskåp. Duschrum med duschkabiner och wc samt tvättställ. Individuella varmvattenberedare till varje lägenhet. Liten hall vid entrén till samtliga 4 lägenheter. Lägenheterna har dessutom förrådsutrymmen. I källaren, som har begränsad takhöjd, finns en enklare tvättstuga med tvättmaskin. Även direktutgång från källaren till tomten. Ingång till tre av lägenheterna från gemensamt trapphus och egen direktingång till den fjärde lägenheten.

Gårdshus

Byggår

0

Beskrivning

Sannolikt uppfört i slutet på 1800-talet med stomme i trä. Utvändigt grönmålad läktad board och tak belagt med plåt. På baksidan av huset som ligge invid tomtgräns finns murad brandvägg. Huset innehåller dels två lägenheter: En lägenhet innehåller 2 ½ rum och kök och den andra är en enrumslägenhet med kök. Bägge kök är utrustade med elspis, köksfläkt och kyl/frysskåp. Duschrum med duschkabiner, wc och tvättställ. Boarea ca 100 kvadratmeter. Även i denna byggnad finns individuella elabonnemang till vardera lägenhet och huset uppvärmt med direktverkande elradiatorer. I gårdshuset finns även förrådsutrymmen med vedbodar, torrdass och ett f.d. skyddsrum.

V/A

Byggår

0

Beskrivning

Uppvärmning med direktverkande elradiatorer. Separat elabonnemang till varje lägenhet och hyresgästerna betalar själva elkostnaden. Kommunalt vatten och avlopp. Möjlighet finns att ansluta till kommunalt fjärrvärmenät.

Uthusbyggnad

Byggår

0

Beskrivning

Liten f.d. verkstad. Enklare träbyggnad inrymmande förråd. Grundläggning med betongplatta på mark. Tak belagt med plåt. Byggnadsarea ca 20 kvm.

Taxeringsvärde 2016

Byggår

0

Beskrivning

Fastigheten är taxerad som hyreshusenhet med typkod 321 till totalt kronor 2.984.000:- varav för tomtmarken kr 1.177.000:- och för byggnaderna kr 1.807.000:-

Inteckningslån

Byggår

0

Beskrivning

Finns inget köparen behöver övertaga. Inteckning finns registrerad å kronor 389.000:-.

Detaljplan & Fornlämningar

Byggår

0

Beskrivning

Fastigheten ligger i år 1995 detaljplanerat område inom Enköpings stad. En fast fornlämning finns registrerad. Grundvattenskydd. Fastigheten är enligt uppgift i detaljplanen Q-märkt, vilket kan innebära begränsade möjligheter att ändra exteriör på befintligt bebyggelse.

Intäkter

Byggår

0

Beskrivning

Sammanlagd förväntad hyresintäkt för 2019 är 247.188:-/år.

Tillträde

Byggår

0

Beskrivning

Efter överenskommelse.

Energideklaration

Byggår

0

Beskrivning

Energideklaration är beställd hos Independia.

Objektnr

Byggår

0

Beskrivning

39035.

Ytor Antal Area
Bostad 1 365
Tomtarea 964

Ekonomi

Pris

4 900 000 kr. Utgångspris

Hyresintäkt

247 000 kr/år

Taxeringsvärde

2 984 000 kr

Driftkostnad

49 007 kr/år

Dokument

Sandgatan 32
Sökhjälp