Skriv ut

Skapa PDF

Myntgatan 16A, Vågmästareplatsen

göteborg

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad
Storlek: 40 m²
Tillträde: Flexibelt
Karta

Information

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva en nyrenoverad 2:a på en utav Hisingens mest centrala delar. Hela föreningen har genomgått en omfattande renovering som färdigställdes under första halvan av 2018. Allmänna kommunikationer tar dig till både Lindholmen och Brunnsparken på bara några minuter. Vill du ha en personlig bostad med infällda spotlights och en imponerande takhöjd har du hittat rätt. Som extra krydda får bostaden hyras ut i andrahand under obegränsad tid. Nuvarande ägare har kontrakt med en hyresgäst som, med stor sannolikhet, kan tas över om så önskas. I dagsläget betalar hyresgästen en månadshyra på 13.000 SEK/månad (kallhyra), vilket ger en bruttoavkastning på drygt 5 %. Bostaden är inredd med moderna materialval, ett snyggt kök från HTH med vita släta luckor, vackra ekparkettgolv, ljusa väggar och helkaklat badrum med golvvärme och stilrent kakel & klinker. Här bor ni i ett spännande och expansivt område med promenadavstånd till restauranger och affärer runt Kvillebäcken, Backaplan, Lindholmen samt de trevliga stråken kring Sannegårdshamnen och Eriksberg. Runt knuten har ni även tillgång till Ramberget med en fantastisk utsikt över stora delar av Göteborg. Med spårvagn eller buss når ni centrum på mindre än 10 minuter och med cykel tar det cirka 15 minuter.

Yta

Bostad 2 rum - 40m²

Omgivning

Omgivning/natur

Föreningen är belägen i Brämaregården som till stora delar består av landshövdingehus. Här bor man med ett centralt läge i en expansiv stadsdel och har närhet till det mesta. Föreningen ligger vid foten av Ramberget där natursköna Keillers park erbjuder fina strövområden och en utsiktsplats med fina vyer över Göteborg. För den motionsintresserade finns flera gym, Lundbybadet, samt två golfbanor inom behagligt avstånd. Service: Denna del av Hisingen genomgår i dagsläget en mycket väsentlig förändring. Göteborgs Stad har planer på att framförallt öka inslaget av bostäder och även handelsytorna i området. Byggnationen av stadsdelen Östra Kvillebäcken pågår för fullt, här skapas ett helt nytt område med cirka 1600 nya bostäder, kvartersbutiker, caféer, förskola och service. På tomten där Porslinsfabriken en gång stod, finns idag cirka 500 nya bostäder. Dessutom bygger PEAB under 2017-2018 ett nytt kvarter med 96 nyproducerade bostäder i kvarteret Madängsgatan, Hisingsgatan, Herkulesgatan. Området kring Lindholmen och Frihamnen är även dessa under stor utveckling och här bebyggs flera tusen lägenheter under de kommande åren. En linbana är dessutom planerad med dragningen Wieselgrensplatsen, Volvo Lundby, Lindholmen samt Järntorget. En resa beräknas ta drygt 12 minuter mellan ändhållplatserna. Alldeles i närheten av bostaden finns Kvilletorget, vilket är Hisingens äldsta torg och den självklara träffpunkten i Kvillestaden. Här finner du trevliga butiker och restauranger. Inom bekvämt avstånd finns Wieselgrensplatsen med dess serviceutbud, här finns mataffärer, apotek, frisörsalonger, banker och butiker. Dessutom är det inte långt till affärscentrat Backaplan som inom en snar framtid kommer att moderniseras. Stadsdelen Lundby där föreningen är belägen erbjuder flera kommunala skolor och förskolor. På Norra Älvstranden finns Lindholmen Science Park, vilket är ett företagscentra med ca 150 verksamma företag. Här finns bland annat Volvo Cars, Ericsson, IBM, Semcon, Cevt och många fler. I området finns även Göteborgs Universitet, Chalmers Tekniska Högskola och det gemensamma IT-universitet.

Kommunikationer

Kommunikationer: Bra kommunikationer erbjuds till de centrala delarna av staden. Ett stenkast från bostaden finns hållplatsen Madängsgatan. En busslinje trafikerar denna hållplats. Via samlingspunkten Vågmästareplatsen, har hela 14 busslinjer och 4 spårvagnslinjer hållplats. Med spårvagn åker du till city på dryga 5 minuter. Vågmästareplatsen finns inom nära gångavstånd. Även Hjalmar Brantingsplatsen är en stor knutpunkt med flertalet lokala och regionala buss- och spårvagnslinjer. Dessutom finns fina cykelvägar in till stadskärnan, vill man istället ta en promenad tar det ca 20 minuter över Göta Älvbron. Från Lindholmspiren kan ni även ta älvsnabben om ni vill njuta av en trevlig stund på älven.

Dokument

Länkar

Myntgatan 16A
Sökhjälp