Skriv ut

Skapa PDF

Degerhamnsvägen 23, Degerhamn

degerhamn

Anrikt hotell i gammal härlig bruksmiljö. Ägarlägenhet med 4 rok, restaurang, hotell- och vandrarhem.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Övrigt
Pris: 3 300 000 kr. Utgångspris
Storlek: 676 m²
Karta

Information

Beskrivning

Anrikt hotell i gammal härlig bruksmiljö. Vackert läge vid parken och hamnen i Degerhamn och med fin utsikt mot Kalmarsund. Ägarlägenhet med 4 rok, restaurang, hotell- och vandrarhem. Brukshotellet i Degerhamn har funnits sedan 1890. Här har cementarbetare och sjöbusar sovit, ätit och druckit så länge som hotellet har funnits – och gör det än idag. Här kan du uppleva en levande svensk bruksort med allt som hör till. Rejäl hemlagad mat, en varm säng och då och då, ett par kalla och allsång tillsammans med byborna. Hotellet drivs av familjen Nilsson som har sina rötter i Degerhamn. Ja, på hotellets gamla pub Busan för att vara exakt. Där träffades nämligen på 50-talet en tysk sjöman och en flicka från Degerhamn. De fick så småningom tre döttrar som alla fortfarande bor i Degerhamn, och en av dem driver numera hotellet med sin familj. Marion sköter böckerna, Bill gör den goda maten och barnen Jens, Gabriella och Robert hjälper till med allt annat. Du är varmt välkommen till oss!

Utförande

Planlösning

BV: ÄGARLÄGENHET med 3 rok, wc/dusch. Egen ingång. RESTAURANGKÖK med väl fungerande köksutrustning, personalrum, diskrum, kontor, personal wc och reception. MATSAL med plats för 70 gäster. LILLA MATSALEN med plats för 24 gäster. Välkomsthall med gästtoalett. Nyrenoverat DUBBELRUM med wc/dusch. Egen ingång från baksidan. PLAN 2: Hotelldel med 10 dubbelrum varav 8 rum med wc/dusch och 2 rum med gemensamt wc/dusch. Linneförråd. PLAN 3: Vandrarhemsdel med 10 bäddar fördelat på 4 rum, varav ett av rummen är ett 5 bäddsrum. ALLRUM med TV och enkel köksutrustning. KÄLLARE: PANNRUM med panna för luft/vatten (2007). TVÄTTSTUGA, ROTFRUKTSBEREDNINGSRUM och FÖRRÅD. Stor nybyggd ALTAN på framsidan med plats för 35-40 gäster. Friliggande ANEX: Dubbelrum med wc/dusch och egen ingång. 3 st. nyrenoverade rum. Nyrenoverat wc/dusch samt pentry med Trinettkök.

Byggnader

Byggnad 1

Fasad

Träpanel

Tak

Betongpannor

Fönstertyp

2-glas

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Uppvärmning

Luft-vatten värmepump från 2007

Ytor Antal Area
Övrigt 676 676
Tomtarea 3 308

Ekonomi

Pris

3 300 000 kr. Utgångspris

Taxeringsvärde

840 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur

Hotellet ligger i gammal bruksmiljö med Degerhamns park intill och utsikt över hamnen. Närheten till Kalmarsund och Alvaret gör det enkelt att komma ut och njuta av natursköna omgivningar. Flera fina promenadstråk finns i närheten att uppleva.

Företag i närheten

I närliggande Södra Möckleby finns bland annat matbutik med , en populär blomsterbutik, café och pizzeria.

Närservice

Degerhamn är en levande ort på sydvästra Öland. Hamnen har en aktiv båtklubb och är en populär gästhamn. Badplats finns vid Sandviks camping och vid Södra Bruket. Degerhamn är sammanlänkat med Södra Möckleby i öster. Där finns butiker, bibliotek m.m. Alunskolan är en mindre och gemytlig skola för barn i förskoleklass och upp till årskurs 6. I anslutning till skolan finns det också Förskola 1-5 år samt fritidshem. Till Grönhögens golfbana är det ca 1 mil och till Ottenby med sitt rika fågelliv är det ca 14 km.

Kommunikationer

Bussförbindelser via Kalmar Läns Trafik.

Vägbeskrivning

Från Färjestaden - kör väg 136 söderut ca 4 mil till Degerhamn. Hotellet ligger mittemot parken vid hamnen.

Länkar

Degerhamnsvägen 23
Sökhjälp