Skriv ut

Skapa PDF

Hotel Fritzatorpet AB, Nytebod, Olofström

olofström

Fakta

Bransch: Övrigt
Pris: 8 000 000 kr eller högstbjudande
Kommun, område: Olofström, Olofström
Karta

Information

Beskrivning

Fantastisk fastighet med tillhörande verksamhet/rörelse på bästa läge vid Blekinges största sjö Halen i Olofström. Fastighetens byggnad är lämplig för restaurang, hotell, skönhet, rehabilitering eller sjukvård, med stora utvecklingsmöjligheter och verksamhetsområden. Fastigheten består av huvudbyggnad på tre plan med matsal, restaurangkök, reception. På mellersta plan finns 26 st nyrenoverade dubbelrum och på plan tre konferensrum med bl.a. två nyrenoverade salar. Den stora härliga tomten på ca 61.000 m2 kring fastigheten bjuder på många möjligheter så som uteservering, utescen med möjlighet för större arrangemang, närhet till sjön Halen med bastuflotte och gott om parkeringsmöjligheter.

Utförande

Bransch

Övrigt

Ekonomi

Pris

8 000 000 kr eller högstbjudande

Taxeringsvärde

4 516 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur

I närheten av Olofströms Kommun: - Karlshamn: ca 3 mil från Olofström hittar ni Karlshamn. En större stad med shopping, skärgård, restauranger, teater och aktiviteter för stora som små, så som Kreativum, pubar och mycket mer! - Sölvesborg: ca 3 mil från Olofström ligger Sölvesborg, en mysig kulturstad med trevliga restauranger. En typisk sommarstad där ett av de största återkommande eventen är Sweden Rock Festival, Hälleviks tradjazz festival och innerstadens Killebomfestival. - Karlskrona: ca.8 mil från Olofström ligger Karlskrona, En stor stad där det finns en rad olika aktiviteter för stora som små, museum, guidade turer, shopping, kulturliv, ett världsarv, gårdsbutiker och mycket mer. - Bromölla ca 2.5 mil till busscentralen. - Ronneby ca 6 mil till flygplatsen som ligger i Ronneby - Tingsryd/Fridafors: ca 2 mil från Olofström finns en liten by, Fridafors, där är Ebbamåla bruk och Fridafors Frititds-center välbesökta platser, ett bra stopp om man är på väg norr ut, ca. 5 mil vidare finns Tingsryd där man finner berömda Tingsryds Travet, Börjes och Tingsryds äventyrsbad.

Närservice

5 kilometer till centrum i Olofström.

Kommunikationer

Buss från resecentrum i Olofström.

Varför är detta en bra investering?

Överlåtelse: Fastigheten med tillhörande verksamhet överlåts genom rent fastighetsköp vilket möjliggör för ny ägare att utveckla befintlig rörelse eller ny inriktning. Verksamheten har ett stabilt kundunderlag och en omsättning mellan 6,5-7,0 msek/år de senaste åren. Snitt antal sovrum per månad är ca 350 st, och ca 1600 lunchgäster per månad. Hotel Fritzatorpet är belägen 4 km från Volvo Cars i Olofström och flertalet andra internationella stora arbetsplatser vilket möjliggör flertalet konferenser för både dagen och övernattning. Lokalytor: Fastigheten har en total lokalyta av ca 1200 m2 som är fördelat på ca 750 m2 för boende med 26 hotellrum, varav ett rum är en större svit och alla har egna badrum (Byggdes till -01), 190 m2 matsal för ca 120 sittande gäster och modernt restaurangkök samt ca 190 m2 för konferens uppdelat på två större rum och ett antal mindre. Totalt får 300 personer vistas i lokalen. Grönområde/tomt: Den stora tomten på ca 61.000 m2 och dess läge skapar bästa förutsättningen för att hålla stora evenemang. Nuvarande ägare har låtit uppföra ett stort evenemangs-tält med 200 sittplatser, mobilt restaurangkök och stor scen. Här hålls årligen evenemang såsom oktoberfest, julbord, olika företagsevent och galor, samt privata tillställningar såsom bröllop och fester. Det finns även en servicebyggnad på tomten med förråd och utrymme för trädgårdsredskap etc. Det fantastiska sjöläget vid Halen nyttjas väl genom bl.a. en bastuflotte. PLANLÖSNING Entréplan med reception & restaurang: Lobby med klinkergolv och reception. Tre gästtoaletter varav en handikappanpassad. Trappa/handikapphiss till plan 2 & 3. Ingång till stor matsal med ryggåstak, synliga takbjälkar samt bar. Modernt restaurangkök med alla nödvändiga maskiner, köket är godkänt av myndigheter. I anslutning till köket finns varuintag och ekonomiutrymme. En privat matsal "Kristallsalen" för ca 10 sittande gäster. Lounge/Bibliotek. Maskinrum med all maskinell utrustning såsom ackumulatortankar, varmvattenberedare, bergvärmepumpar, värmeväxlare, återvinningsaggregat. Mellanplan: HOTELLFLYGEL 26 st dubbelrum, varav ett är något större och används som svit. Rummen är genomgående fräscha med ljusa väggar och parkettgolv och fördelade på ca 15 m2. Alla rum har nyrenoverade badrum med kakel, klinker samt dusch, handfat och wc. 12 av de totalt 26 rummen är placerade med sjöutsikt. I flygeln finns även ett teknikrum som leder vidare till vindsutrymme. Samtliga rum är på ca 15 m2 och har badrum. 12 av rummen har sjöutsikt. PLAN 3 Konferens På plan finns 3 finns de stora konferensrummen som rymmer upp till 60 personer, varav en med sjöutsikt. Gästtoaletter. Personalutrymme med omklädningsrum samt tvätt och linneförråd. Historia: Fritzatorpet invigdes 1974 sen de anställda på Volvo fått en gåva på 2,25 miljoner av Volvos Personalstiftelse 1969. Fastigheten uppfördes 1974 och tjänade då som en mötesplats/fritidslokal för personalen med café, relaxavdelning, poolområde mm.

Dokument

Film

Hotel Fritzatorpet AB, Nytebod
Sökhjälp