Skriv ut

Skapa PDF

Sandviken 1, Sandviken

arjeplog

Sandvikens Fjällgård AB.

Fakta

Bransch: Hotell/Turistföretag
Omsättning: 8 700 000 kr
Kommun, område: Arjeplog, Sandviken
Karta

Information

Beskrivning

Unik anläggning naturskönt belägen i den lappländska fjällvärlden ovanför polcirkeln bestående av gränshandel, 10 självhushållstugor, 49 husvagnsplatser för årsgäster samt campingplatser för husvagnar, husbilar och tält. Anläggningen bedriver även övrig turistservice, t. ex uthyrning av båtar och snöskotrar.

Utförande

Bransch

Hotell/Turistföretag

Verksamhet

Sandvikens Fjällgård AB bedriver en gränshandelsbutik och campinganläggning, naturskönt belägen ovanför Polcirkeln alldeles invid väg 95, Silvervägen, 24 km från den norska gränsen, 180 km från Bodö och 115 km från Arjeplog. Anläggningen är belägen 560 m ö.h. på en udde i sjön Tjaktjaure och är första bebodda platsen på Svenska sidan. På anläggningen finns 10 stugor med 3 till 6 bäddar totalt 42 bäddar samt 49 uppställningsplatser/årsplatser med el samt övriga uppställningsplatser med el varav 9 st. för sommarbruk och 7 st. för vinterbruk. Campinganläggningen har även ett nybyggt servicehus på 53 m2 med toaletter, duschar, köksavdelning, tvättmaskin och torktumlare samt en huvudbyggnad på ca 203 m2 inrymmande butik, reception samt ägarnas privatbostad. Den totala anläggningsytan uppgår till ca 22 235 m2. Fastigheten där verksamheten bedrivs ägs av Lidströms Ingenjör AB och kommer att ingå som en del av försäljningen. Bolagets geografiska marknad består av norra Norge, Sverige och Finland. Bolaget har många norska kunder på grund av att priserna är lägre i Sverige samt stor andel fjällturister på grund av den unika fjällnaturen med små/obefintliga restriktioner. De norska stamkunderna står för ca 85 % av totala omsättningen. För gränshandeln står de norska gästerna för >95 % av omsättningen. Den omedelbara närheten till kalfjället skapar unika förutsättningar för olika aktiviteter året runt. Det finns stor utvecklingspotential främst inom gränshandel och utökning av organiserade aktiviteter såsom tex jakt, fiske, hundspann, skotersafari, norrskens-turer, fjällvandring, foto/blomster-exkursioner, mm. Servering i tältkåtan sommartid samt grupper om max 8 personer inomhus är en annan utvecklingsmöjlighet i befintlig byggnad. En nybyggd tunnel på norska sidan genom Tjernfjället kommer att stå klar till hösten 2019 vilket bedöms markant öka trafiken längs väg 95, vilket ytterligare borgar för en ökad gränshandel. För att ytterligare öka den befintliga campingverksamheten har inledande kontakter tagits med kommunen för att få tillgång till ytterligare markområden.?

Resultat

Vinst

Ekonomi

Omsättning

8 700 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Anläggningen är vackert belägen i lappländska fjällvärlden, ovanför Polcirkeln, med närhet till en unik fjällmiljö som saknar motstycke. Den omedelbara närheten till väg 95 ger tillgång till en värdefull infrastruktur som är nödvändig för persontransporter och godstransporter. Bolaget är det västligaste turistföretaget i Arjeplogs kommun, vilket klimatmässigt gynnar Bolaget med tex längre skotersäsong än andra anläggningar.

Länkar

Sandviken 1
Sökhjälp