Skriv ut

Skapa PDF

Fiskekroken 2, Fastlandet

härnösand

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Butik, Övrigt
Pris: 1 590 000 kr
Storlek: 150 m²
Tillträde: Enligt överenskommelse
Karta

Information

Beskrivning

Hyresfastighet med bra parkeringsmöjligheter, fjärrvärme, lägenheter och lokal. Denna fastighet består av tre hyreslägenheter och en lokal som idag inrymmer restaurangkök samt plats för flertal matgäster. Hela fastigheten är uthyrd och inbringar goda hyresintäkter. Fastigheten säljs som friköpt och ej i bolagsform. Välkommen att höra av er med frågor och funderingar eller för att boka in en privat visning.

Byggnader

Byggnad 1

Byggnadstyp

Hyreshusbyggnad

Byggår

1926

Byggnad 2

Byggnadstyp

Hyreshuslokal

Byggår

1926

Ytor Antal Area
Bostad 1 150
Tomtarea 715

Ekonomi

Pris

1 590 000 kr

Taxeringsvärde

499 000 kr

Driftkostnad

88 635 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Rotudden är ett lite speciellt villaområde med historien alldeles bakom knuten. I och med Härnösandsstads allt snabbare tillväxt under 1800-talets andra hälft tillkom ett antal förstadsområden utanför stadens gräns. Bebyggelsen på Rotudden fick en ordnad prägel tack vare en stadsplan med raka gator och rätvinkliga kvarter, en s.k. rutnätsplan. Bebyggelsen tillkom etappvis mellan 1860 och 1910. Stadsdelen Rotudden har sitt namn efter det skifte under Gådeå by som den anlades på. Under senare år har flera byggnader rivits och ersatts med nya. De flesta husen var själv byggda av befolkningen, som huvudsakligen bestod av hantverkare och arbetare. Stadsdelen har också benämnts som Särenholmska staden efter kronolänsman C V Särenholm.

Kommunikationer

Fastigheten ligger precis vid södra infarten i Härnösand och är granne med E4:an. Det är gångavstånd till förskola, Solenskolan som är en låg- och mellanstadieskolan samt till Kiörningsskolan som är en högstadieskola. I absolut närhet till området ligger vårdcentral och folktandvård. Fin cykel och gångväg in till centrum.

Länkar

Fiskekroken 2
Sökhjälp