Skriv ut

Skapa PDF

Storgatan 1, Innerstad

söderköping

Anrika Wallbergs Eftr är en centralt placerad hörnfastighet mitt i turiststråket. Passar utmärkt som klädaffär, present- eller design, showroom mm.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik
Pris: Överlåtelsepris påverkas av behov av ombyggnation mm
Hyra: Hyra beror på verksamhetstyp, behov av lagerutrymme, mm
Storlek: 152 m²
Tillträde: Våren 2019
Karta

Information

Beskrivning

Butiken har varit skoaffär sedan 1911 men lokalen kan fungera utmärkt som t ex konstgalleri, klädaffär, butik för present och design, hälsokost, secondhand eller show-room. Affärslokalen ligger i kvarteret Kung Johan 3 och är inrymd i ett stenhus som en gång byggdes på beställning av Kung Johan III! Huset är det äldsta bostadshuset i Söderköping. Murarna är på sina håll över en meter tjocka, med en källare som är försedd med ålderdomliga tunnvalv. Enligt en av flera legender byggdes huset som morgongåva till Gunilla Bielke. En mängd personer har i över 400 år bott och arbetat i huset. Butiken ligger utmärkt exponerad i början av den gamla Storgatan med utsikt över den vackra stenbron som löper över Storån. På gården bakom butiken finns dagparkering för 2 bilar och gott om utrymme för varulager. Butikens skyltfönster vetter mot Storgatan och Åpromenaden. Söderköping är en utpräglad turistort. Små unika butiker med ett alldeles eget utbud och personliga skyltar kantar gatorna. Sommartid invaderas stadskärnan av tusentals turister. Storgatan är troligen den mest besökta affärsgatan i staden. Göta kanal ligger endast ca 200 m från butiken. Somliga kommer med båt från kanalen och många är på genomresa och stannar för att äta glass. Söderköping är nämligen glassälskarens Mekka. I butikens omedelbara närhet finns Rådhuset med ett fint konstgalleri, systembolag, glasskällare med hemgjord glass och ett flertal restauranger.

Planlösning

Utförande

Byggår

1590

Renoveringsår

1944

Våningsplan

1 av 3

Antal rum

anpassningsbart

Planlösning

Allt i ett plan (markplan). Affärslokalen kan anpassas efter verksamhetens önskemål. Eventuellt kommer kontor och ett till två rum att byggas om till lägenhet. Minsta lokalyta: 39 m2. Två rum (30 resp 9 m2) utan kontor. Toalett saknas men kan byggas till. Största lokalyta: 112 m2 inklusive kontor och toalett/hall. 4 rum och kontor på 30, 9, 26, 22 resp 25 m2.

Teknisk information

Uppvärmning

Två luftvärmepumpar

Lokalen kan nås via

För kunder: från Storgatan Personalingång från bakomvarande gård

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 25
Butik 39 87
Lager/Logistik 23 40

Ekonomi

Pris

Överlåtelsepris påverkas av behov av ombyggnation mm

Hyra

Hyra beror på verksamhetstyp, behov av lagerutrymme, mm

I hyran ingår

Skatt

Omgivning

Omgivning/natur

Gammal stadskärna med medeltida gatuplanering. Inom 200 m finns naturreservatet Ramunderberget och Göta Kanal.

Företag i närheten

Klädaffär, presentbutik, guldsmed, bokhandel, frisör, systembolag, restaurang, pizzeria, glassbutik, konstgalleri, hälsokostbutik, kontorsmaterial.

Parkeringsmöjligheter/garage

Dagparkering på gården för två bilar

Närservice

Restauranger, systembolag, kontorsbutik, livsmedelsbutik inom 100 meter.

Kommunikationer

Busskommunikation med Norrköping, hållplats inom 150 m.

Skyltläge

Två skyltfönster åt Storgatan, fem skyltfönster åt Åpromenaden.

Vägbeskrivning

Norrifrån: via E22 söderut från Norrköping. Passera bron över Göta Kanal. Tag av till vänster till Prästgatan från E22 vid tredje trafikljuset (strax efter passage av bron över Storån). Efter ca 350 m tag av vänster till Storgatan. Efter ca 200 m ligger butiken på höger hand. Söderifrån: via väg 210 österut från E4 (trafikplats Norsholm). Tag väg 210 österut till trafikljus korsningen 210 och E22. Tag höger och efter ca 350 m tag av vänster till Storgatan. Efter ca 200 m ligger butiken på höger hand.

Övrig information

Övrigt

Butiken är för närvarande inredd för försäljning av exklusiva spanska, italienska och tyska skomärken samt accessoarer. Den kan dock lätt göras om för annan typ av affärsverksamhet. Värmeåtgång ca 14000 kWh/år.

Länkar

Storgatan 1
Sökhjälp