Skriv ut

Skapa PDF

Gamlestadsvägen 3, Gamlestaden

göteborg

&ltp>Lokalen är belägen mitt inne på området Byfogdegatan/Gamlestadsvägen och är fördelad på två plan med huvudsakliga ytor i markplan.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 1 400 - 3 534 m²
Karta

Information

Beskrivning

Lokalen är belägen mitt inne på området Byfogdegatan/Gamlestadsvägen och är fördelad på två plan med huvudsakliga ytor i markplan. Det finns gott om ljusinsläpp från två håll och via tre ljusgårdar som tillhör lokalen. Ytorna fördelas mellan kontorsrum och stora öppna ytor med fina pausytor. Det finns möjlighet att dela av lokalen om man önskar en mindre yta och även att utöka med 727 m2 lager i källarplan. Gamlestaden är en av fem strategiska knutpunkter utpekade av Göteborgs stad. Den goda kollektivtrafiken i kombination med det strategiska läget gör att det finns goda förutsättningar för att Gamlestaden kommer att betraktas som en del av Göteborgs innerstad i framtiden.

Utförande

Byggår

1940

Våningsplan

1

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 1 400 3 534

Omgivning

Omgivning/natur

Gamlestaden är ett av Göteborgs äldsta områden med en rik industriell historia med sockerbruk och väveri under 17- och 1800-talen. Gamlestads torg ligger 2 kilometer nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge med närheten till Centralstationen och Göteborgs östra stadsdelar. Det tar endast 6 minuter med spårvagn från Göteborgs centralstation. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området skapar en gemytlig stadsbild. De närmaste 10 åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden då den kommer förtätas och växa ihop med Göteborgs centrum. I närområdet etableras hotell, butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar en modern och levande blandstad dygnets alla timmar.

Parkeringsmöjligheter/garage

Fastigheten har ca 400 parkeringsplatser som används både som betalparkering och parkering till hyresgäster med parkeringstillstånd. Under fastigheten finns två parkeringsgarage med tillhörande 10 respektive 35 parkeringsplatser.

Närservice

Gamlestaden och Gamlestadens fabriker har tillsammans ett rikt utbud med flera lunchrestauranger, mataffär, vårdcentral, gym, konditori, salladsbarer och caféer.

Kommunikationer

På andra sidan Säveån ligger den nya kollektivtrafiksknutpunkten Gamlestads torg. Härifrån avgår spårvagnarna 4, 6, 7, 8, 9 och 11, bussarna 58, 78, 167 och 519 samt pendeltågen mellan Göteborg-Vänersborg och Göteborg-Ale. Ännu närmare finns hållplatsen Kristinedal där buss 58 och 519 stannar. Till Gamlestaden åker man smidigt med bil. Stadsdelen ligger i direkt anslutning till de stora lederna E45, E20 och E6.

Länkar

Gamlestadsvägen 3
Sökhjälp