Hälsingegatan 10

GÖTEBORG
Spara Dela
Spara
Dela
Yta

362 - 1 170 m²

Hyra

Tillträde

Beskrivning

  • Kontor

Kontor i nybyggd fastighet med magisk vy mot älven och med takterrass!

På historisk mark, granne med Castellums anrika byggnad Amerikahuset, har vi nu byggt ett nytt kontorshus, Emigranten Göteborg. Det nya kontorshuset är fristående och anpassat för att matcha de krav och förväntningar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag. Öppet och livligt? Eller distinkt koncentration? Vad får era medarbetare att prestera bäst? Ett öppet landskap, individuella kontorsrum eller kanske en lagom blandning? Behöver ni några få rum? Stora ytor? Vill ni stimulera spontana möten? Eller är sekretessnivån hög? Publika ytor? Mötesrum? I Emigranten Göteborg finns alla möjligheter att skapa en stimulerande och produktiv arbetsmiljö anpassad efter behov. På taket till Emigranten finns ett härlig utekontor på ca 500 kvm, enligt Castellums koncept WorkOUT. Här uppe bland takåsarna, med fantastisk utsikt över hamninloppet, finns plats för möten, koncentrerat arbete i avskildhet eller bara en stunds njutning för att ladda batterierna. Utekontorets inredning är specialdesignad för att vara ergonomiskt rätt och här finns och så en vacker spalje som ger skugga under soliga dagar. Det finns flera elstolpar där du kan ladda dina enheter. Och självklart finns trådlöst wifi. * vissa bilder är tagna hos befintlig hyresgäst.

Övrig information

Övrigt:

På Södra Älvstranden, ungefär mittemellan Masthuggstorget och Amerikaskjulet, ligger det pampiga Amerikahuset med sin monumentala entréfasad. Initiativtagare var Svenska Lloyd som tog det första spadtaget 1919, men sedan såldes huset till Svenska Amerika Linien innan det var färdigbyggt. I den ursprungliga planen skule huset hafte formen av en fyrkant. Men efterkrigstidens ansträngda ekonomi resulterade i ändrade planer. Lösningen blev att göra huset 25% mindre och ge formen av ett U. Nu, nästan hundra år senare, adderar vi den saknande länken och gör kvarteret kring Amerikahuset färdigt enligt ursprungliga planen. Kvarteret blir fullbordat. Det nya huset kommer att bli fristående och anpassat för att matcha kraven och förväntingar på hållbarhet, kommunikation och funktioner som ett företag har idag.

Ytor

Typ av yta Minsta yta Maximal yta Kr/m2/år
Kontor 362 1 170

Omgivning

Omgivning/natur:

Levande stadsdel 24/7. Från Emigranten Göteborg är det några få minuters promenad till det trendriktiga restaurangdistriktet kring Långgatorna och Linnégatan, med sitt myllrande folkliv som pågår dygnet runt. Här finns även all tänkbar service.

Parkeringsmöjligheter/garage:

I fastighetens källare finns parkering för bil och cykel.

Närservice:

Personligt husteam ingår i hyran. Vi gillar att leva upp till alla förväntningar som våra kunder ställer på oss. Alla våra fastigheter sköts av vår egen personal. Som kund har du ett eget, dedikerat Castellumteam som ser till att du trivs och att allting fungerar. Tillsammans skapar vi en trivsam, hållbar och produktiv arbetsmiljö. Och skulle behoven förändras kan vi nästan alltid erbjuda en lösning.

Kommunikationer

Läget för Emigranten Göteborg är strategiskt och centralt. Till den planerade linbanan vid Järntorget promenerar man på 7–8 minuter. På ena sidan huset finns spårvagnsspår och cykelbanor. På andra sidan går Oscarsleden för biltrafik. Promenaden till närmaste spårvagnshållplats är 400 meter där spårvagsnlinje 3, 9 och 11 trafikerar.
Hälsingegatan 10

Om Castellum

Castellum är ett av Nordens största fastighetsbolag som utvecklar flexibla arbetsplatser och smarta logistiklösningar. Vi finns i attraktiva svenska tillväxtregioner samt i Köpenhamn och Helsingfors. Genom att ha egen personal på alla våra orter kan vi erbjuda god service till våra hyresgäster. Castellum har högt satta hållbarhetsmål för alla delar i verksamheten och siktar på 100 % klimatneutralitet senast 2030. En värd bortom det förväntade. www.castellum.se

Fler annonser från Castellum