Göteborg

Favorit Dela

Banehagsgatan 20

En egen fastighet med svårslaget frontläge över älven och hamninloppet!

  • Kategori:

    Kontor

  • Storlek:

    1 585 m²

  • Hyra:
Unik möjlighet att förhyra en helt egen fastighet intill kajkanten. Stora möjligheter att påverka lokalens kommande utseende och planlösning. Här skapar vi en tilltalande yta helt utefter era behov och önskemål. Är detta ert nya läge? Restaurang Klippans Konstcafé, Waterfront Hotell och Sjömagasinet ligger strax intill.
  • Total yta

    1585 m2


Utförande

Planlösning:

Fastigheten består av 2 huskroppar som är sammanbyggda, en äldre del och en nyare del - adress Banehagsgatan 20 och Banehagsgatan 22. Den aktuella lokalen är fördelad på totalt tre våningsplan. Entréplan är 715 kvm, våningsplan 2 är totalt 682 kvm och våningsplan 3 (de båda torndelarna) utgör totalt 188 kvm.


Omgivning

Omgivning/natur:

Klippan ligger i stadsdelen Majorna och tillhör stadsdelsnämndsområdet Majorna – Linné. Här har man ett bekvämt och nära avstånd till stadskärnan, Hisningen och flertalet av de stora trafiklederna. Fastigheten är placerad på historisk mark alldeles intill Götaälvs hamninlopp och Älvsborgsbron. Området Klippan har karaktären av en gammal hamnstad och många menar att det var här Göteborgs första hamn låg. Flertalet byggnader har anor redan från 1700-talet, däribland Sjömagasinet och Ankarsmedjan. Den blandade bebyggelsen av modernare och äldre fastigheter skapar karaktär samt en levande atmosfär, både i de äldre och nyare byggnaderna finns ett stort antal verksamhetsutövare/företag. Hit lockas även besökare året runt då Klippan är ett omtyckt utflyktsmål för såväl turister som göteborgare, vilket bidrar till att det ofta är folk i rörelse. Här samsas företagare och medarbetare, hotellgäster, joggare, konstintresserade, konsertbesökare och många fler om bryggorna längs kajkanten samt vad området har att erbjuda.

Kommunikationer:

När man är i Klippan är det lätt att glömma bort hur nära centrum man faktiskt är. Men spårvagnarna går i parti och minut (spårvagn 3 & 9 stannar vid Majorna Vagnhallarna) och skulle du hellre vilja ta dig över till Hisingen, tar det bara tio minuter att nå Eriksberg med Älvsnabben från Klippans färjeläge.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Maria Hamrén

Maria Hamrén

Maria.Hamren@castellum.se

+463 VISA NR +46317440925

Marknadsförs av Castellum
castellum.se
Banehagsgatan 20

Om Castellum

Castellum är ett av de största börsnoterade fastighetsbolagen i Sverige. Genom en kundnära organisation med god kännedom om de lokala marknaderna äger och förvaltar vi fastigheter som utgörs av lokaler för kontor/butik och lager/industri. Castellum finns i de här tillväxtregionerna: Stockholm-Norr: Stockholm, Solna, Sundbyberg, Sollentuna, Huddinge, Järfälla, Nacka, Sigtuna, Upplands Väsby, Botkyrka, Haninge, Upplands Bro, Uppsala och Gävle. Väst: Göteborg, Mölndal, Borås, Kungsbacka och Halmstad. Öresund: Malmö, Lund, Helsingborg och Köpenhamn. Mitt: Örebro, Västerås, Norrköping, Linköping, Jönköping och Växjö.

Fler annonser från denna annonsör