Skriv ut

Skapa PDF

Sandviksvägen 12, Krokek

kolmården

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Övrigt
Pris: 6 900 000 kr. Förväntat värde
Storlek: 443 m²
Karta

Information

Beskrivning

Hyreshus uppfört 1929 i Krokek. Fastigheten är löpande renoverad och förbättrad. Under 2018 har en lokal byggts om till bostad. Byggnaden inrymmer 5 bostadslägenheter och en lokal. På gården finns parkeringsplatser. Fastigheten kan överlåtas i bolag. Hyresintäkter 2019 ca 488.000 kr/år. Försäljning av fastigheten sker med ett förväntat fastighetsvärde om 6.9 miljoner kronor. Säljaren förbehåller sig fri prövningsrätt att fritt anta eller förkasta inkomna bud. Säljaren förbehåller sig även rätten att avsluta försäljningsprocessen eller ändra i beskrivna riktlinjer när som helst före undertecknandet av bindande överlåtelseavtal. Oavsett skälen till att försäljningsprocessen avbryts eller ändras ska respektive budgivare själv svara för de kostnader som uppkommit i samband med utvärdering av fastigheten. Fastigheten överlåtes i första hand genom försäljning av aktier i Kolmården Fastigheter AB. Bud lämnas på underliggande fastighetsvärde med eventuella avdrag för latent skatt. Som underlag för bolaget vid sådan överlåtelse hänvisas till bifogad proformabalansräkning.

Byggnader

Flerbostadshus

Byggnadstyp

Hyreshusbyggnad

Byggår

1929

Renoveringsår

2018

Beskrivning

Flerbostadshus uppfört i två plan med källare under el av byggnaden. Grundläggning, gjuten källare med grundsulor i betong och krypgrund under övrig del av byggnaden. Stomme i övrigt av trä. Bjälklag av trä. Tilläggsisolerad fasad med plåtpanel. Yttertak: Betongpannor. Fönster: Kopplade 2-glas. Byggnaden inrymmer 5 bostadslägenheter om totalt ca 401 m² och en lokal om ca 42 m². Källarvåning innehållande förråd och tvättstuga. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: varje lägenhet har egen luftvärmepump med tillskottsvärme genom direktverkande el-radiatorer. Övriga utrymmen har direktverkande el. Ventilation: Självdrag. Godkänd OVK-besiktning har utförts. Vatten och avloppstyp Kommunalt vatten och avlopp. Radon Mätning har inte utförts. TV/internet Fastigheten är ansluten med fiber till varje lägenhet genom Norrköpings kommun.

Ytor Antal Area
Bostad 5 401
Kontor 1 42
Tomtarea 1 392

Ekonomi

Pris

6 900 000 kr. Förväntat värde

Hyresintäkt

488 000 kr/år

Taxeringsvärde

1 741 000 kr

Driftkostnad

46 050 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Boendemiljön i Krokek Området kring Sandviksvägen 12 består till 84% av småhus. Det är vanligt med villor och flerbostadshus som för det mesta är byggda på 80- och kring sekelskiftet. Åttiotalshusen byggdes ofta i mexitegel med design inspirerad av de amerikanska hus som figurerade i dåtidens TV-såpor. Många hus är byggda i ett plan med ”valmat tak”, vilket betyder att huset har takfall även mot husets kortsidor. Sekelskifteshusen har ofta putsad fasad och en något oregelbunden arkitektur. Skolor, grönområden, etc Det finns två förskolor och fyra grundskolor i närheten. 659 meter från adressen ligger Humlans Förskola. Närmaste grundskola är Råsslaskolan (1 186 meter), som är en kommunal skola med ca 472 elever i årskurserna 4-9. Här har 86% av lärarna lärarexamen och det går tolv elever per lärare. Matbutiker och restauranger Närmsta livsmedelsbutik är Coop Konsum på Sjöviksvägen 78. Lockas man av restaurangbesök finns Sjöstugans Restaurang och Konferens i närheten. Natur och fritid Fastigheten ligger ca två minuters gångväg (299 meter) från vattnet. Närmsta grönområde ligger mindre än en minuts gångväg (75 meter) från adressen. Företagande Företagen i området är verksamma inom branscherna Bygg- & Anläggningsarbeten, Byggmästare & Byggnadsentreprenörer, Konferenser & Mässor, Kyl- & Frysanläggningar och Sport- & Idrottsanläggningar.

Kommunikationer

Lokaltrafik Inom gångavstånd (2 min) finns Krokek Sandviken som exempelvis tar dig till Kolmården Vildmarkshotell (433), Norrköping C (432) och Björkholmen (432).

Dokument

Länkar

Sandviksvägen 12
Sökhjälp