Skriv ut

Skapa PDF

Smultronstigen 4, Sävast

boden

Välunderhållen och renoverad kommersiell fastighet inrymmande boenderum, studentlägenheter, vårdlokaler och förskolelokaler.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Kontor, Övrigt
Storlek: 2 945 m²
Karta

Information

Beskrivning

Naturnära fastighet belägen i Sävast, Boden inrymmande välunderhållna vård-, boende- och kontorslokaler på totalt 2 945 m2. De största hyresgästerna är Boden kommun, Boden Businesspark och Folktandvården, vilka är stora och stabila hyresgäster med långa kontrakt. Byggnaden har under de senaste åren genomgått ombyggnader och renoveringar för att anpassas till studentlägenheter och boende. Bolaget har under de senaste åren utfört investeringar på ca 12 mkr bestående av ombyggnationer och renoveringar. Studentlägenheterna är nybyggda och studentrummen är ca 2 år gamla och har genomgått ommålning och uppfräschning vid byte av hyresgäster.

Byggnader

Byggnad 1

Renoveringsår

Löpande

Grund

Betongplatta

Stomme

Trä

Fasad

Trälock

Tak

Papp

Fönstertyp

3-glas

Ventilation

Värmeåtervinning och Air Green rumsventilation

Vatten/avlopp

Kommunalt

Uppvärmning

Varmluftspumpar

Ytor Antal Area
Bostad 2 545
Kontor 70
Vårdlokaler 330
Tomtarea 10 923

Ekonomi

Hyresintäkt

3 037 000 kr/år

Driftkostnad

900 500 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Sävast är belägen längs riksväg 97 ca 7 km från Boden och ca 30 km från centrala Luleå och har en folkmängd på ca 3 200 invånare. Det är en mycket gammal by med en månghundraårig historia. Sävast har traditioner inom jord- och skogsbruksområdet med sina bördiga marker och fina skogar. I älven har laxfisket haft stor betydelse för försörjningen. Sävast av idag kan erbjuda mycket för såväl de boende som för besökare. I de natursköna omgivningarna finns företagsbyn Boden Businesspark som består av IT-företag samt konferensmöjligheter och hotellboende. Framstående företag har byggt upp sin verksamhet i Sävast. Ett exempel är Polaris Optics AB:s glasögonfabrik. Här finns också konsthantverkare, potatisodlare och jordbrukare. För den fritidsintresserade finns ett stort utbud. Här finns en 18-håls golfbana. Den stora idrottshallen Träffpunkten nyttjas flitigt av idrottsföreningarna i området.

Länkar

Smultronstigen 4
Sökhjälp