Skriv ut

Skapa PDF

Västra Torggatan 3, RÖRVIK

rörvik

Fin fastighet som totalrenoverats interiört och exteriört under de senaste tre åren.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Butik, Kontor
Storlek: 625 m²
Karta

Information

Beskrivning

Fin fastighet som totalrenoverats interiört och exteriört under de senaste tre åren. Centralt belägen i Rörvik tillhörande Sävsjö kommun. Byggnaden inrymmer en restaurang med fullutrustat kök/matsal etc. i ett mycket fint skick. Totalrenoverad bostadsdel om tre rum med lyxigt kök och badrum. Livsmedelsbutik som renoverats för ca 1,5 miljoner. Vid övertagandet kommer bostadsdelen och restaurangen vara tomma med möjlighet för en ny ägare att driva vidare i en valfri riktning med intilliggande boende allt en extra uthyrningsenhet. Livsmedelsbutiken inbringar en hyresinkomst om 10 000kr/mån inkl. moms exkl. värme/kyla/el. Hyresvärden äger samtlig utrustning/inventarier i livsmedelsbutiken exkl. varulagret.

Utförande

Byggnader

1

Byggår

1981

Beskrivning

RESTURANG som har totalrenoverats under 2016. Matsal med ljusgrått klinkergolv. Hygienutrymme med wc och handfat. Påkostad bardel/beställningsdel. Fullutrustat restaurangkök med separat kylrum. Lager och förrådsdel. 198 kvm BOSTADSDEL med uteplats och en fin entré. Hall med klinkerliknande laminatgolv. Vardagsrum med laminatliknande klinkergolv och infällda spotlights i taket. Sovrum med heltäckningsmatta och en fin garderobssektion. Fullutrustat kök med svart skåpinredning och lyxig maskinpark. Stort förråd. 140 kvm. LIVSMEDELSLOKAL; totalrenoverad under 2016 för ca 1,5 miljoner med nya kylsystem, kompressor, kassadisk, nytt golv, nytt innertak, ventilation mm. Hyresvärden äger all utrustning i lokalen bortsett från varulagret. 287kvm.

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Tak

Pannor

Vatten/avlopp

Kommunalt, kommunalt.

Uppvärmning

2 st luftvärmepumpar i butiken, 1 st i resturangen och 1 st

Ytor Antal Area
Bostad 1 140
Butik 1 198
Resturang 1 287
Tomtarea 3 235

Ekonomi

Hyresintäkt

120 000 kr/år

Taxeringsvärde

925 000 kr

Driftkostnad

66 566 kr/år

Övrig information

Övrigt

Livsmedelsbutiken ger en hyresinkomst om 8000kr plus moms i månaden. Hyresgästen betalar själv för el och värme, kyla. Ägaren till fastigheten bor själv i bostadsdelen och driver restaurangen. I samband med försäljningen blir restaurangen och bostadsdelen vakanta. Restaurangen drivs av en enda person idag via enskild firma och omsätter ca 1,8 Milj per år. En skälig brukshyra för bostaden bör ligga på ca 8000kr/månaden.

Västra Torggatan 3
Sökhjälp