Skriv ut

Skapa PDF

Järnvägsgatan 2, Lövestad

lövestad

Fakta

Typ av fastighet till salu: Övrigt
Pris: 2 395 000 kr
Storlek: 277 m²
Karta

Information

Beskrivning

Ett hus som aldrig kommer att uppföras igen, med bjälkar som är nästan en meter bredda och en grund av stora granitblock. En historia som började år 1865 och har i alla 153 år fyllts med liv och rörelse. Tågstation, postkontor och de senaste 25 åren restaurang. Här i inflyttnings orten Lövestad med böljande landskap och åsar hittar man ett stort kulturliv, aktivt föreningsliv och alla möjligheter till bra livskvalitet. Här finns både kommunal skola och dagis och även Montessori dagis och skola. Livsmedelsbutik, frisörer, bensinmack och andra småbutiker som behövs i vardagslivet. Närheten till havet, 30 minuter till Ystad och 45 min till Malmö. Unik möjlighet att förvärva denna fantastiska kulturskatt på centralt läge i Lövestad. Stationshuset bjuder på en spännande historia med mycket charm och karaktär. Här är högt i tak, putsade väggar, rustika tegelgolv, spröjsade fönster och rejäla ytor. I fastigheten bedrivs idag en mycket populär och väletablerad restaurangverksamhet dit både byborna och turisterna strömmar. Vill ni kombinera verksamhet och bostad så är detta ett ypperligt tillfälle att förverkliga era drömmar! Dessutom finns här möjlighet för köparen att ta över en mycket inarbetad verksamhet i ett område där matkultur värderas högt. Här på gränsen till Österlen finner man även andra prisade och kända krögare i närområdet. För den som har andra tankar finns även möjligheten till att göra en helt unik bostad eller lätt omvandla fastigheten till upp till fem lägenheter. På fastigheten finns två annexbyggnader. Södra annexbyggnaden på ca 25 kvm (bygglov finns sökt för att inreda bostad i denna byggnad). En spännande byggnad med möjligheter för uthyrning. El och vatten finns indraget med separat vattenmätare. Norra annexbyggnaden finns el indraget och är klassad som butikslokal, så här finns möjligheter att driva sommarbutik eller bar/servering.

Utförande

Byggnader

Huvudbyggnad

Byggnadstyp

2 plan

Byggår

1865

Renoveringsår

2013-2014

Beskrivning

Rumsbeskrivning Fastigheten består av restaurangdel, lägenhet och två annexbyggnader. Restaurangdelen: På entréplan finns restaurangdelen med servering, kundtoalett, bar/café med vinvalv, stort och välplanerat kök, personalrum, personaltoalett, diskrum, degrum, rensrum och bra förrådsutrymmen. Här finns även utgång till det 64 kvadratmeter stora trädäcket med staket. Från hallen når vi via gjutjärnstrappan det övre planets serveringsdel med möjligheter för konferens och större sällskap. Lägenheten: Bostadsdelen på övre plan (107 kvm) består av ett väl tilltaget vardagsrum med möjlighet att dela av för att få fler rum för den som önskar, kök med matplats, ett sovrum och badrum med dusch. I Källaren finns tvättstuga, pannrum med pelletsförråd och bra förrådsutrymme

Grund

Källare.

Stomme

Tegel.

Bjälklag

Trä.

Fasad

Tegel.

Tak

Tegelpannor.

Hängrännor

Plåt.

Fönstertyp

2-glasfönster.

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft med återvining.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Kombipanna med pelletsbrännare från 2013.

Ytor Antal Area
Bostad 1 107
Restaurangdel 1 170
Tomtarea 1 119

Ekonomi

Pris

2 395 000 kr

Hyresintäkt

86 000 kr/år

Driftkostnad

75 247 kr/år

Övrig information

Övrigt

Bostaden på övre plan är uthyrd till och med 31/8-2018. Hyresintäkten har för bostaden varit 85 800 kr /år. Redovisad area är enligt säljarens uppmätning 277 kvm. Enligt taxeringen är boarean 107 kvm (lägenheten på övre plan) och 140 kvm avser enligt taxeringen verksamhetsdelen (enligt säljaren är verksamhetsdelen 170 kvm). Fastigheten är av kulturhistoriskt värde och är med i kommunens plan för bevarandevärd bebyggelse och miljö. I uppvärmningskostnaden ingår pellets för 13 200 kr, uppvärmning via elpatron och kostnaden för varmvatten till både lägenhet och verksamhet (hög förbrukning varmvatten till disk i restaurangen) 38 077 kr. För att ta del av verksamhetens driftkostnader kontakta mäklaren. Säljarna är även intresserade av att sälja restaurangverksamheten. Egen överenskommelse får göras mellan köpare och säljare gällande verksamheten, mäklaren är inte inblandad i försäljning av verksamheten. Restauranginventarierna ingår inte i försäljning av fastigheten men kan köpas till vid överenskommelse om verksamheten. Tågloket räknas som inventarie till verksamheten. Taxeringsenhet: Typkod 321 hyreshusenhet, bostäder och lokaler. Hyreshusmark för bostäder: taxeringsvärde 134 000 kr, 650 kvm. Hyreshusmark för lokaler: taxeringsvärde 60 000 kr, 300 kvm. Hyreshusbyggnad för bostäder: taxeringsvärde 235 000 kr, 107 kvm. Hyreshusbyggnad för lokaler: taxeringsvärde 237 000 kr, 140 kvm.

Sökhjälp