Skriv ut

Skapa PDF

Verksamhet inom försäljning och rådgivning av IT- baserade hjälptekniker.

Fakta

Bransch: Handel/e-handel
Omsättning: 16 000 000 kr
Geografi: Ospecificerad ort

Information

Beskrivning

Företagsförmedlingen har uppdraget att förmedla en verksamhet som syftar till att ge funktionshindrade den bästa hjälptekniken baserad på den senaste tekniken och den bästa kunskapen om användaren. Med IT som huvudverktyg skapar Bolaget lösningar för individer med funktionshinder. Verksamheten är belägen i Västra Sverige.

Utförande

Bransch

Handel/e-handel

Verksamhet

Verksamhetens affärsidé är att erbjuda dator- och teknikbaserade anpassningar för personer med funktionsvariation. Bolaget är behjälpliga med att utreda, utbilda och ge support för hållbara IT-lösningar på arbetsplatser, skolor och hem. Vidare levererar verksamheten hjälpmedel som t.ex. kommunikations-appar, assisterande lärverktyg, monteringslösningar, kognitiva hjälpmedel, inmatningsenheter, samtalshjälpmedel och olika tillbehör till Ipad och surfplatta. Verksamheten har under sina verksamma år arbetat med allt ifrån mindre anpassningar som gör stor skillnad, ex. installation av förstoringsprogram, till mer komplexa anpassningar så som robotstyrning och GPS-navigering. Verksamheten har 14 högutbildade medarbetare som besitter stor erfarenhet och som bidrar till att Bolaget kan erbjuda en individuell helhetslösning för varje kund. Verksamhetens största kunder är Arbetsförmedlingen, Landstinget, skolor och kommuner. Arbetsplatsanpassningen sker ofta med individuella bidrag från socialförsäkringsbyrån. Bolagets geografiska marknader består främst av storstäderna med omnejd men Bolagens försäljning sker inom hela Sverige genom upphandlingar. Det finns stor framtida potential inom främst syn och läshjälpmedel där nya tekniker kontinuerligt utvecklas.

Resultat

Vinst

Ekonomi

Omsättning

16 000 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Samtliga medarbetare har god kompetens och är högutbildade. Bolagen har lång erfarenhet i branschen och har under sina verksamma år skapat stabila och långsiktiga relationer med både leverantörer och kunder. Bolaget bedriver en webbutik vilken kan utvecklas ytterligare. Bolaget har en mycket nära relation till Arbetsförmedlingen vilka hanterar arbetsplatsanpassningar. Bolaget ligger även i framkant gällande tekniker och får ofta uppdrag av leverantörer inom hjälpmedel att lansera deras produkter mot offentlig sektor.

Länkar

Sökhjälp