Skriv ut

Skapa PDF

Hagatorget, Centralt

söderköping

Väletablerade Skomagasinet startade 1934. I nuvarande centrala lokaler sedan 1970. Skobutik med kundkrets i Söderköping men även från hela regionen.

Fakta

Bransch: Butik
Pris: 350 000 kr. Exkl lager
Omsättning: 1 650 000 kr
Antal anställda: 1
Kommun, område: Söderköping, Centralt
Karta

Information

Beskrivning

Butikens läge är vid Hagatorget, vid hörnet mot Prästgatan. Skomagasinet har mycket god exponering mot torget med goda parkeringsmöjligheter. Butiken är väl inarbetas och har ett gott rykte av ett modernt och attraktivt sortiment av skor, stövlar & skotillbehör.

Utförande

Bransch

Butik

Startår

1934

Antal anställda

1

Utrustning som medföljer

I försäljningen ingår inkråmet. I inkråmet ingår hyresavtal (där ny hyresgäst måste godkännas av hyresvärden), inventarier, utrustning, butiksinredning, routrar för datakommunikation. telefon, datakassaregister, varumärket Skomagasinet kopplat till butiken. Kort sagt, allt för att direkt kunna fortsätta att driva butiken.

Verksamhet

Butiken har i nuläget 16 leverantörer och detta för att få en så stor mångfald i kollektioner som möjligt. Inköpen görs under två perioder varje år, februari och augusti, från ledande varumärken i Europa och USA. Förutom att Söderköping med Göta Kanal är en attraktiv plats att bosätta sig vid, så är staden också ett omtyckt besöksmål och en plats för rekreation nära vacker natur och den fina skärgården. På sommaren är turistbesöken omfattande och butiken som ligger mitt i turistströmmen har genom åren byggt upp också en stadigt återkommande kundkrets från när och fjärran. Kommunen satsar mycket på nybyggnation och besöksnäringen som skall gynna stadens utveckling och handel. Ägaren bedömer att det finns fortsatta utvecklingsmöjligheter för en ny entreprenör. Utvecklings- möjligheterna ligger både i att förändra och komplettera sortiment, men kanske framförallt i marknadsföringen via nya sociala media. Personal; Ingen personal övertages av köparen. Nuvarande bemanning 1,0 person. Säljaren är beredd om önskvärt att bistå köparen med arbetsinsats efter behov. Butik 95 kvm. Hyresvärden är beredd att erbjuda en bra hyresrabatt under tre år. Dessutom lager 25 kvm (externt lager).

Ekonomi

Pris

350 000 kr. Exkl lager

Omsättning

1 650 000 kr

Hagatorget
Sökhjälp