Skriv ut

Skapa PDF

Rådhusgatan 51, Centralt

östersund

Unik och vacker, centralt belägen bostadsfastighet med en byggnad i tre plan samt källare inrymmande 5 st. lägenheter på totalt 410 m2.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad
Pris: 6 000 000 kr. Budgivning
Storlek: 410 m²
Karta

Information

Beskrivning

En fin och centralt belägen fastighet i Östersund endast ca 500 m från centrum, med en uthyrningsbar yta på 410 m2 inrymmande 5 lägenheter. Byggnaden har en unik arkitektisk utformning med höga fönster, högt i tak, vackra fiskbensmönstrade parkettgolv, skjutdörrar och spån samt tidsenliga planlösningar på lägenheterna. Fastigheten har genomgått ett antal renoveringar de senaste åren bland annat fönsterbyte, fasadrenovering, målning, renovering av badrum med mera.

Utförande

Planlösning

Byggnaden inrymmer 5 lägenheter varav en st. med 1 rum och kitchinett, två st. 2:or samt två st. 4:or. De två lägenheterna på 4 rum och kök har parkettgolv, rymliga sovrum och en av lägenheterna har två toaletter. Den lilla lägenheten är idag en möblerad lokal som tillhört förvaltaren och ingår inte i hyresförordningen. Lokalen är nyrenoverad med dusch, toalett och kitchinett. Ett företag har använt rummet som kontor genom ett korttidskontrakt som löper ut i september. Rummet lämpar sig väl för Airbnb/alternativt kontor. Här finns möjligheter att göra om lokalen till en mindre lägenhet. Vindslägenheterna uppfördes under 1993 och båda lägenheterna har snedtak, modernt kök samt vardagsrum och sovrum.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1931

Renoveringsår

Löpande

Grund

Källare/betong

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Liggande panel

Tak

Plåt

Fönstertyp

Majoriteten 3-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten/avlopp

Kommunalt

Uppvärmning

Bergvärme installerat 2000

Ytor Antal Area
Bostad 5 410
Tomtarea 878

Ekonomi

Pris

6 000 000 kr. Budgivning

Hyresintäkt

427 000 kr/år

Taxeringsvärde

2 681 000 kr

Driftkostnad

116 835 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten är belägen på Rådhusgatan 51 och Torgbrinken 2 och ligger i ett äldre bostadsområde med en vacker park som närmsta granne. Förutom bostäder finns en del företag, café, restaurang, gym med mera i närheten och fastigheten har gångavstånd till centrum.

Länkar

Sökhjälp