Skriv ut

Skapa PDF

Bofasterud Nyback

klässbol

Fastighet med charmigt litet, välmående karamellkokeri med tillhörande glasscafé med hemmagjord glass. Bostadshus + två produktions/lagerbyggnader.

Fakta

Bransch: Tillverkande företag
Pris: 3 500 000 kr. Allt som behövs för att driva företaget ingår. Företagsvärdering gjord 04/18.
Omsättning: 1 400 000 kr
Kommun, område: Arvika,
Karta

Information

Beskrivning

Detta karamellkokeri har funnits i 50 år, men har på senare tid utvecklats från att vara ett rent produktionsföretag till att erbjuda aktiviteten "Klubbkok" för alla som vill göra egna godisklubbor, samt ett tillhörande glasscafé som serverar egengjord, himmelskt god glass, mitt ute i den värmländska skogen, i närheten av andra välbesökta företag! Möjligheter finns att i det stora bostadshuset lägga till ett Bed and Breakfast med 3 stora rum på övervåningen, men man kan också använda det till privatbostad om så önskas.

Utförande

Bransch

Tillverkande företag

Startår

1967

Utrustning som medföljer

Allt som behövs för att driva verksamheten, alla inventarier och dessutom lätt lastbil, försäljningsvagn och traktor! Mycket material för förbättringar/investeringar följer också med, men har inte monterats/installerats pga akut sjukdom, t ex möbler till ett badrum (nytt: dusch, handfat, skåp, spegel), balkongdörr, pelletspanna etc. Möjligheter finns också att överta ett beviljat EU-bidrag som innebär 40% bidrag till vissa investeringar. Upplärning i en månad ingår, men vi är måna om att företaget skall fungera, så jag kommer att hjälpa till längre om så önskas! Extremt viktigt att det är "rätt " folk som tar över, förslagsvis en familj med större barn, eller två/flera partners som kan dela på ansvaret. Verksamheten är för stor för en ensam person.

Verksamhet

Vi lockar ca 2500 besökare/år som vill göra sina egna godisklubbor, en populär aktivitet som gjort oss kända i och utanför Värmland, liksom vår högkvalitativa marknadskonfekt och vår fantastiska glass, som lockar ytterligare några tusen kunder. Vi har ökat vår omsättning med 15-20% för varje år sedan 2014 och mycket stora möjligheter finns att öka ytterligare! Vi har många försäljningskanaler, t ex direktförsäljning på plats men även ute på marknader, skolklasser och föreningar säljer våra produkter (funkar väldigt bra!), men vi har också återkommande återförsäljare. Stor potential finns att sälja mer och ett bra samarbete finns med flera andra företag på orten/regionen. Företaget drivs idag som enskild firma, eftersom jag är ensam ägare.

Resultat

Vinst

Ekonomi

Pris

3 500 000 kr. Allt som behövs för att driva företaget ingår. Företagsvärdering gjord 04/18.

Omsättning

1 400 000 kr

Omgivning

Vägbeskrivning

Skyltat "Karamellkokeri" från rv175 mellan Arvika o Säffle. Kokeriet ligger strax norr om tätorten Klässbol, ca 3 km in från landsvägen.

Varför är detta en bra investering?

Udda verksamhet = inga konkurrenter God soliditet, över 25% marginal, stor potential att växa. Många ben att stå på. Välkänt företag med gott rykte (se recensioner på vår Facebooksida!) ger mycket positiv feed-back och motivationen att utveckla! Utvecklingsmöjligheter: Ytterligare en byggnad finns på fastigheten - möjligheter att bygga ut/om är stora - här kan man skapa sin egen dröm, om man är beredd att lägga ner arbete på det, så finns alla förutsättningar!

Länkar

Vår film om klubbtillverkningen

Sökhjälp