Skriv ut

Skapa PDF

Grevegatan 28, Tierp

tierp

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Industri/Verkstad, Kontor
Pris: 6 500 000 kr. Utgångspris, säljes i bolagsform
Storlek: 674 m²
Karta

Information

Beskrivning

Nu finns möjlighet att förvärva en lokalfastighet med kontor, verkstad/lager, bostäder och garage/lagerbyggnader i centrala Tierp. Den äldre fabriksbyggnaden är från tidigt 1900-tal och inrymmer verkstad/lager och kontor. På den bakre delen av tomten finns en bostadsbyggnaden med två lägenheter och en garage/lagerbyggnad med flera portar och på denna yta ges enligt den nya detaljplanen möjlighet till byggnation av bostäder med större byggrätt en befintlig byggnation . Fastigheten har ett centralt läge i Tierp med tillgång till bra service och mycket goda kommunikationer. Fastigheten säljes i bolagsform.

Byggnader

Industribyggnad A

Byggnadstyp

Industri

Byggår

1900

Beskrivning

Grund: betongplatta, Stomme: tegel/betong, Fasad: tegel, Tak: taktegel, Rännor/stuprör: målad plåt, Fönster: 2-glas kopplade. Golv: betong i verkstadsytor En äldre vacker fabriksbyggnad i 2, 5 plan som har kulturhistoriskt värde och har skyddsklass q1 (den får ej rivas) samt att det finns verksamhetsbestämmelser rörande byggnaden. Byggnaden inrymmer i markplan om 515 kvm 2 verkstadshallar, verkstadskontor, 1 kontorsrum med kassavalv, omklädningsrum med wc och dusch och i övrigt lagerutrymme. Våning 1 om 515 kvm inrymmer kontorslokaler som stått vakanta en längre tid med kontorsrum, omklädningsrum, 2 st wc och dusch och i övrigt lagerutrymme. På våning 2 om 200 kvm finns det en samlingslokal samt förrådslokaler. Det finns 2 st skjutportspartier. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: Fjärrvärme, vattenburna radiatorer och varmluftsblåsning. Ventilation: mekanisk frånluftsventilation. Vatten och avloppstyp Eget vatten, kommunalt avlopp.

Bostadsbyggnad B

Byggnadstyp

Hyreshusbyggnad

Byggår

1925

Beskrivning

Grund: betongplatta, Fasad: putsad, Tak:tegelpannor, Hängrännor/stuprör: målad plåt. Bostadsbyggnad i två plan inrymmande två lägenheter om 62 kvm och 97 kvm. Båda lägenheterna är uthyrda. Garage byggdes till 1989 och en lägenhet 2013. Vatten och avloppstyp Eget vatten och kommunalt avlopp.

Garagebyggnad C

Byggnadstyp

Övrig

Byggår

1989

Beskrivning

Grund: betongplatta, Stomme: trä, Fasad: träpanel, Tak: plåt, Hängrännor/stuprör: målad plåt, Fönster: 2-glas kopplade. Garagebyggnad i 1 plan med skyddsrum i källaren. Det finns 2 portpartier. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning: Vattenburet element i garaget. Ventilation: självdrag. Vatten och avloppstyp Eget vatten och kommunalt avlopp

Lagerbyggnad D

Byggnadstyp

Lager

Byggår

1900

Beskrivning

Grund: betongplatta: Stomme: tegel, Tak: tegel, Fasad: puts, Hängrännor: målad plåt, Fönster: 2-glas kopplade. Lagerbyggnad i 2 plan där bottenplanet består av kallager och övervåningen är en föreningslokal. Uppvärmning, kylning och ventilation Uppvärmning : El i föreningslokalen, resterande del ingen uppvärmning. Ventilation: självdrag.

Ytor Antal Area
Bostad 2 159
Industri 1 515

Ekonomi

Pris

6 500 000 kr. Utgångspris, säljes i bolagsform

Hyresintäkt

637 000 kr/år

Taxeringsvärde

2 909 000 kr

Driftkostnad

203 714 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

I centrala Tierp finns det ett generöst utbud av både butiker, restauranger, caféer, frisörer, apotek mm.

Kommunikationer

Fastigheten ligger nära Tierps centralstation med täta buss- och tågförbindelser. E4:ans påfart finns strax utanför Tierp.

Dokument

Grevegatan 28
Sökhjälp