Skriv ut

Skapa PDF

Fredåsgatan 8A-D, Krokslätt

mölndal

Bostadsfastighet med 19 lägenheter belägen i Krokslätt.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad
Pris: Bud senast 7 december
Storlek: 1 193 m²
Tillträde: Enligt ök
Karta

Information

Beskrivning

Fastigheten Bävern 1 ligger i stadsdelen Krokslätt i Mölndals kommun, ungefär mitt emellan Göteborgs och Mölndals centrala delar, ett mycket gynnsamt läge. Fastigheten är bebyggd med ett trevåningshus, med delvis inredd vind och källare, och innehåller 19 bostadslägenheter och 1 lokal. Fastigheten ligger på ett par minuters gångavstånd från kommunala buss- och spårvagnshållplatser. Restiden till Korsvägen respektive Mölndal centrum är cirka sex minuter. Fastigheten är i bra skick med värdeår 1989. Relining av avloppsstammarna har genomförts 2017. Samtidigt finns bra utvecklingspotential genom investering i standardhöjande åtgärder för högre hyresintäkt samt utveckling av del av vinden. Bostadshyrorna uppgår till 1 168 kr/kvm och Fastighetens totala hyresintäkt för 2018 bedöms uppgå till cirka 1 382 tkr och driftnettot beräknas till cirka 973 tkr.

Utförande

Planlösning

Fastigheten bebyggdes på 1930-talet med en L-formad huskropp som utgör en hörndel av flera byggnader som tillsammans utgör ett kvarter och omgärdar en gemensam innergård. Byggnaden är i tre våningar och har därtill vind och källare. Fyra trappuppgångar leder upp till de 19 lägenheterna. Varje lägenhet har tillgång till förråd, placerade antingen på vind eller i källare. Flertalet förråd är vakanta. Utefter norra yttersidan av huset finns fyra parkeringsplatser. På samma sida finns också en separat ingång till Fastighetens lokal i källaren.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1936

Renoveringsår

1989, 2017

Grund

Gjuten källare i betong

Stomme

Betong

Bjälklag

Betong

Fasad

Stående träpanel

Tak

Valmat tak med betongtakpannor

Fönstertyp

Pivotfönster, 3-glas, från 198

Ventilation

Självdrag med mekanisk frånluft

Vatten/avlopp

Stambyte 1989, relining 2017

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ytor Antal Area
Bostad 19 1 123
Övrigt 1 70
Tomtarea 870

Ekonomi

Pris

Bud senast 7 december

Hyresintäkt

1 382 000 kr/år

Taxeringsvärde

14 980 000 kr

Driftkostnad

409 000 kr/år

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage

Fyra p-platser

Närservice

ICA Maxi Mölndalsvägen ligger inom gångavstånd. Dessutom är det gångavstånd till Willys i Mektagonen där det även återfinns en större Nordic Wellness-anläggning och hotell samt kontor. Krokslätts vårdcentral ligger 200 meter söder om Fastigheten.

Kommunikationer

Fastighetens kommunikationsläge är mycket gott med ett stort antal lättillgängliga kollektivtrafikförbindelser. Endast 160 meter från Fastigheten ligger spårvagnshållplatsen Krokslätts torg med spårvagnslinjerna 2 och 4.

Sökhjälp