Skriv ut

Skapa PDF

Storgatan 24b, Centrum

arvika

Affärs/bostadsfastighet med fantastiskt läge i korsningen mellan Storgatan och Hantverksgatan i centrala Arvika. Två stora lägenheter & två lokaler.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Butik, Kontor
Pris: 4 500 000 kr. Utgångspris
Storlek: 536 m²
Karta

Information

Beskrivning

Unik möjlighet att förvärva affärs/bostadsfastighet med fantastiskt läge i korsningen mellan Storgatan och Hantverksgatan i centrala Arvika. Fastigheten är i tre plan och källare samt vind. Två butikslokaler i entréplan om ca 75 kvm respektive ca 85 kvm. Två stora lägenheter om vardera ca 188 kvm. Tre kakelugnar samt en öppen spis och balkong i lägenheten på andra våningen samt fyra kakelugnar i lägenheten på våning tre. Lägenheterna är i gott skick och har äldre charm såsom trägolv samt högt till tak. Lägenheten på våning 2 har totalrenoverats 2013 med nytt kök, nya vitvaror, ny egen helkaklad tvättstuga samt nytt helkaklat badrum. Lägenheten på våning 3 har slipade golv och nyare tapeter samt nya vitvaror från 2013-2016. Nya stammar för vatten och avlopp 2013 från lägenheterna och ned till källarplan. Tilläggsisolerad vind 2015. Uppvärmning via fjärrvärme samt luft/luftvärmepump från 2017. Fasad samt delar av tak renoverat 1997 av tidigare ägare. Till fastigheten hör en gårdsbyggnad som för tillfället används som förråd av hyresgästerna. Då det finns utrymmen i källaren på fastigheten skulle lägenhetsförråden kunna flyttas dit för att skapa möjligheter för andra ändamål i gårdshuset. På innergården finns flera parkeringsplatser. Innergården har staket med grind. Hyresintäkter: 413 628 kr/år. Driftkostnader: 105 645 kr/år. Kontakta mäklaren för visning!

Utförande

Byggnader

Butik/bostadsfastighet

Byggnadstyp

3-plan med källare och vi

Byggår

1880 enligt kulturinventering

Beskrivning

"Brandska huset" Uppfört på 1880-talet.

Grund

Källare.

Fasad

Puts.

Tak

Plåt.

Fönstertyp

2-glasfönster.

Ventilation

Självdrag.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Vattenburen värme via fjärrvärme. Luft/luftvärmepump från 20

Gårdsbyggnad

Byggnadstyp

2 plan

Byggår

Okänt

Beskrivning

Gårdshus med förråd

Fasad

Puts.

Tak

Plåt.

Ytor Antal Area
Bostad 2 376
Butik 2 160
Tomtarea 510

Ekonomi

Pris

4 500 000 kr. Utgångspris

Hyresintäkt

414 000 kr/år

Taxeringsvärde

2 010 000 kr

Driftkostnad

105 645 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Centralt läge mitt i Arvika centrum.

Kommunikationer

Gångavstånd till järnvägsstation och busstation.

Övrig information

Övrigt

Uppgift angående boareor och bruksareor är baserad på säljarens uppgifter från hyresavtalen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. I driftskostnaderna ingår inte kostnaderna för underhåll. Köparen uppmanas att själv vidta en undersökning av fastigheten för att kunna göra en bedömning av kommande underhållsbehov för att kunna göra en så rättvissande kalkyl av driftsnettot som möjligt.

Dokument

Sökhjälp