Skriv ut

Skapa PDF

Verkstadsrörelse mot tunga fordon med potential.

Fakta

Bransch: Tjänsteföretag
Omsättning: 10 300 000 kr
Geografi: Ospecificerad ort

Information

Beskrivning

Bolaget är verksamt inom service och reparationer av de flesta märken av tunga fordon, entreprenadmaskiner och personbilar. Verksamheten växer från år till år och prognosen är en omsättning på 10,5 mkr och ett resultat på 500 tkr. Bolaget ingår i en åkerigrupp i nordöstra Småland som är till försäljning och tillsammans omsätter över 120 mkr.

Utförande

Bransch

Tjänsteföretag

Verksamhet

Bolaget bedriver verkstadsrörelse med inriktning mot tunga fordon, entreprenadmaskiner och personbilar. Bolaget hyr lokaler i stad i nordöstra Småland, där flera åkerier även är hyresgäster. Moderbolaget äger fastigheten. Bolaget har även skötselavtal på de båda drivmedels-stationerna som finns på området. Ca 70 procent av omsättningen har Bolaget mot intresse- och koncernföretag. Totalt har bolaget sex anställda. Administration sköts på konsultbasis.

Resultat

Vinst

Ekonomi

Omsättning

10 300 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Bolaget har en god tillväxt både vad gäller omsättning och resultat. Stor potential att öka omsättningen genom att marknadsföra sig externt. Bolaget har diagnosinstrument så att de klarar de flesta märken. Gediget yrkeskunnande hos personalen. Läget på fastigheten, där flertalet åkerier finns i närheten. Lägre priser än märkesverkstäderna – potential till både prishöjningar och nya kunder. Möjlighet för en köpare att köpa hela företagsgruppen och få en stark lokal position med en total omsättning på över 120 mkr.

Länkar

Sökhjälp