Skriv ut

Skapa PDF

Programvaruföretag.

Fakta

Bransch: Tjänsteföretag
Omsättning: 10 000 000 kr
Geografi: Ospecificerad ort

Information

Beskrivning

Swedbank Företagsförmedling har fått uppdraget att finna en ny ägare till 25 % av aktierna i det presenterade Bolaget. Bolaget utvecklar och säljer högkvalitativa lösningar inom området System Management och Desktop Deployment och automatiserar och effektiviserar hanteringen av datorer i företag och organisationer. Bolaget erbjuder tre olika produkter, en plattform, en molntjänst samt en energibesparingsprodukt. Bolagets omsättning har under de senaste verksamhetsåren uppgått till mellan ca 7 mkr – 10 mkr med ett mycket bra resultat.

Utförande

Bransch

Tjänsteföretag

Verksamhet

Försäljningen av produkterna sker genom indirekt försäljning via partners runt om i Sverige. All utveckling sker i nära interaktion med Bolagets kunder. Målgruppen för Bolagets produkter är alla företag och organisationer som vill rationalisera hanteringen av sin datormiljö, i syfte att spara pengar och göra IT till en strategisk resurs för verksamheten. I dagsläget har Bolaget totalt 31 partners och över 300 slutkunder kunder i kundstocken Bolagets kunder består av företag, organisationer, kommuner, landsting och skolor. Med Bolagets programvara har över 300 slutkunder automatiserat hanteringen av närmare 100 000 datorer. Bolaget har sedan starten uppnått en årlig genomsnittlig försäljningsökning på över 50%. Bolaget erbjuder tre olika produkter, en plattform, en molntjänst samt en energibesparingsprodukt. För att kunderna ska komma igång med produkterna så snabbt som möjligt erbjuder Bolaget även strategisk konsultation, teknisk konsultation, utbildning och support. Bolaget arbetar nära kunderna hela vägen, från projektstart till färdig implementation, med att utveckla och implementera en lösning som blir skräddarsydd för kundens affärsbehov. Via Bolagets ständigt växande partnernätverk kan Bolaget erbjuda hjälp med planering, implementation och support på plats. Bolaget och dess partnernätverk har unik erfarenhet av integration och anpassning till befintliga system.

Resultat

Vinst

Ekonomi

Omsättning

10 000 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Med Bolagets programvara kan företag och organisationer installera och konfigurera alla företagets datorer från en central punkt. Programvaran hanteras med enkla handgrepp från administratörens konsol. Arbetet med att installera och underhålla operativsystem och applikationer på klientdatorerna är fritt från manuella handgrepp. När en ny applikation ska installeras görs det lika snabbt och effektivt oavsett om det gäller en, 100 eller 10 000 datorer. När alla datorer ska uppgraderas till t ex Windows 10 kan det ske automatiskt över en natt. Programvaran ger minskad miljöpåverkan och lägre energikostnad.

Länkar

Sökhjälp