Skriv ut

Skapa PDF

Timmermansgatan 24, Svartbäcken

uppsala

Fastighet med exploateringsmöjligheter med utmäkt läge vid Stiernhjelmsparken och endast 10 min promenad till City.

Fakta

Typ av fastighet till salu

Bostad, Butik, Kontor, Övrigt

Pris

Pris enligt anbud. Anbud, oss tillhanda senast 2016-11-01.

Storlek

401 m²

Karta

Information

Beskrivning

Intill en av Uppsalas gröna oaser, Stiernjhelmsparken, och med endast 2 kilometers avstånd till Stora Torget ligger denna fastighet med stor potential. Här bor du i lugna, grönskande kvarter med vacker bebyggelse från sekelskiftet. Med en kort promenad finns allt vad Uppsala har att erbjuda i forma av nöjen, kultur, shopping och Resecentrum som ger goda pendlingsmöjligheter till Arlanda och Stockholm. Huset på Timmermansgatan 24 firar i år 100 år och är fullt av historia. På entreplanet huserade från början en speceri, schrk och mjölkbutik samt en lägenhet för damen som hade butiken, men idag används huset till kontor och bostäder. Det gedigna huset har många vackra detaljer bevarade som trägolv, originaldörrar, flera vackra kakelugnar från Ekeby, vedspis och öppen spis. Fastigheten ligger i ett av Uppsalas mest attraktiva områden och erbjuder många möjligheter. Välj att behålla huset som det är med 2 lägenheter och entreplanet för kontor/bostad alternativt välj att utnyttja den totala byggytan som finns på fastigheten för ett nyproduktionsprojekt med ombyggnad av den befintliga byggnaden samt tillbyggnad. Ideskiss finns framtagen för ett projekt om 15 lägenheter med ombyggnad av befintligt bostadshus (6 lägenheter) som alla får en mycket unik karaktär med tidstypiska detaljer bevarade samt nybyggnad med 9 lägenheter. Välkommen att kontakta mäklare för mer information och visning.

Övrigt

Övrigt

Lagring av personuppgifter Riksmäklaren ("Bolaget") behandlar kunduppgifter i enlighet med Personuppgiftslag (1998:204). Genom att ange ditt namn och telefonnummer i intresseanmälan och/eller teckna köpekontrakt samtycker du till att erhålla marknadsföring och information från Bolaget via post, telefon, eller e-post och sms samt andra digitala kanaler. Personuppgifter kan lämnas ut till annat bolag inom Bolagets koncern samt till andra samarbetspartners. Riksmäklaren och dess samarbetspartners kan komma att databehandla dessa personuppgifter för att kunna administrera olika tjänster och erbjudanden på ett för mottagaren anpassat sätt i informationen om den egna verksamheten och utvalda samarbetspartners varor och tjänster. Uppgifterna används av Bolaget även som underlag för statistik och produktutveckling. Uppgifterna kan ligga till grund för att Bolaget, och i förekommande fall Bolagets samarbetspartners, ska kunna anpassa innehåll i annonser och erbjudanden. Uppgifterna analyseras och grupperas inför urval, prioritering och planering av kontakter med kunden/användaren. Till uppgifterna kopplas en eller flera markörer om vilken typ av anpassning av webbtjänster och marknadskommunikation som riktas mot användaren, så kallad profilering. Personuppgifter lämnas ut till myndighet endast där så krävs med stöd av lag eller myndighetsbeslut. Bolagets kunder har rätt att skriftligen utan kostnad återkalla samtycke, begära ett registerutdrag eller rättelse/radering av eventuellt felaktiga uppgifter. Om du vill begära ett registerutdrag, återkalla ett samtycke eller rätta/radera en uppgift ber vi dig att vända dig till Riksmäklaren, Vaksalagatan 5, 753 20 Uppsala.

Servitut

Rättigheter-last: Avtalsservitut Fjärrvärme Mm.

Övriga gravatitioner

Avtalsservitut Fjärrvärme Mm.

Planbestämmelser

Stadsplan (1937-07-02) , Tomtindelning (1911-06-10).

Byggnader

Befintlig byggnad

Byggår

1916

TV

Kabel-TV.

Beskrivning

Entreplanet kan med fördel användas till kontor men används idag som bostad med tre kakelugnar, badrum och två wc. Här finns också ett stort utrymme med skyltfönster samt kontorsrum och kök. En trappa upp finns två lägenheter varav en lägenhet i etage. Den första lägenheten är 2 rok fördelad på kök med matrum, vardagsrum, sovrum samt badrum och har tre kakelugnar. Den andra lägenheten är 6 rok i etage med kök, matrum och vardagsrum i nedre plan samt tre sovrum och allrum på övre plan. Denna ägenhet har två kakelugnar, vedspis i kök samt öppen spis på vinden.

Grund

Betong.

Stomme

Timmer.

Bjälklag

Bv: Betong/trä, mellanbjälklag

Fasad

Puts.

Tak

Tegelpannor.

Fönstertyp

2-glasfönster och 3-glasfönste

Ventilation

F/FTX.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Fjärrvärme, 7 kakelugnar (mindre kanaler finns för ytterliga

Ide till nybyggnad

Byggnadstyp

3-plan i etage med källar

Beskrivning

Till fastigheten finns en framtagen ideskiss för att exploatera fastigheten och göra totalt 15 lägenheter inom den detaljplan som finns idag. Befintlig byggnad: Lägenhet A1: 69 kvm med uteplats och egen entre Lägenhet A2: 80 kvm med uteplats och egen entre Lägenhet A3: 83 kvm med en kakelugn, balkong, uteplats och egen entre Lägenhet A4: 80 kvm med två kakelugnar, balkong och egen entre Lägenhet A5: 141 kvm i etage med två kakelugnar, två eldstäder, balkong Lägenhet A6: 181 kvm i etage med två kakelugnar och en eldstad, uteplats och balkong Nybyggnad: Lägenhet B1: 70 kvm i etage med uteplats Lägenhet B2: 43 kvm i etage med uteplats Lägenhet B3: 43 kvm i etage med uteplats Lägenhet B4: 60 kvm i etage med uteplats Lägenhet B5: 44 kvm i etage Lägenhet B6: 70 kvm i etage Lägenhet B7: 43 kvm i etage Lägenhet B8: 43 kvm i etage Lägenhet B9: 60 kvm i etage Samtliga ytor är baserade på ideskisser. För mer information om de tänkta lägenheternas planlösningar tag del av ideskissen under länkar och dokument.

Ytor Antal Area
Bostad 3 401
Tomtarea 1 040

Ekonomi

Pris

Pris enligt anbud. Anbud, oss tillhanda senast 2016-11-01.

Typkod

320

Omgivning

Omgivning/natur

Intill en av Uppsalas gröna oaser, Stiernjhelmsparken, och med endast 2 kilometers avstånd till Stora Torget ligger denna fastighet med stor potential. Här bor du i lugna, grönskande kvarter med vacker bebyggelse från sekelskiftet. Med en kort promenad finns allt vad Uppsala har att erbjuda i forma av nöjen, kultur, shopping och Resecentrum som ger goda pendlingsmöjligheter till Arlanda och Stockholm.

Dokument

Sökhjälp