Skriv ut

Skapa PDF

Holmvägen 9, Byxelkrok

byxelkrok

Välkommen till denna möjligheternas fastighet, med naturen in på knutarna. Går att använda som "Bed and Breakfast", kursgård, ateljé mm.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Kontor, Övrigt
Pris: 12 000 000 kr eller högstbjudande.
Storlek: 1 500 m²
Karta

Information

Beskrivning

Välkommen till denna möjligheternas fastighet, med naturen in på knutarna. Går att använda som "Bed and Breakfast", kursgård, ateljé mm. Denna underbara plats har vuxit fram gradvis, under den tid ägarinnan ägt den. Från början var det bara några små stugor och idag finns det bland annat mer än 40 stugor i olika storlekar och standard, en stor vandrarhemsbyggnad med fräscht restaurangkök och stor samlingslokal. Vidare finns bland annat flera långhus, konstnärsateljé och stor parkering. Bra läge, med gångavstånd till havet och unik natur. Cykelavstånd till Byxelkrok. Detta är stället för dig som söker vacker unik natur, med avkoppling och rekreation.

Övrigt

Övrigt

För närvarande är fastigheten uthyrd till Migrationsverket, 148 platser. För mer information, kontakta fastighetsmäklaren.

Servitut

Rättigheter-förmån: Officialservitut Avlopp.

Gemensamhets-anläggningar

Borgholm Holmebodar GA:1.

Byggnader

Herrgårdsliknande hotellbyggna

Byggnadstyp

1,5 plan utan källare

Byggår

2002

Grund

Platta på mark.

Stomme

Betong.

Bjälklag

Betong.

Fasad

Puts.

Tak

Takpannor.

Utv.plåtarbeten

Plåt.

Hängrännor

Plåt.

Fönstertyp

3-glasfönster.

Ventilation

Mekanisk frånluft.

Vatten/avlopp

Enskilt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Direkt verkande el och luft-luftvärmepump.

10 st gula stugor á 12 kvm

Byggnadstyp

1 plan

Beskrivning

10 stycken gula stugor med träpanel och altan, ca 12 kvm för två personer. Stugorna har allrum med kök Varmt och kallt vatten Kyl med frysfack Spisplattor Microugn Kaffebryggare Köksutrustning

20 st röda stugor á 24 kvm

Beskrivning

sovrum allrum med kök varmt och kallt vatten WC/dusch kyl spis microugn kaffebryggare köksutrustning färg-TV

11 st rosa stugor á 39kvm

Beskrivning

2 sovrum kyl spis köksutrustning microugn kaffebryggare färg-TV varmt och kallt vatten WC/dusch altan med trädgårdsmöbler

2 st långhus á 140 kvm

Beskrivning

3 stora rum färg-TV kök ugn microugn kaffebryggare köksutrustning varmt och kallt vatten WC dusch altan med trädgårdsmöbler

1 st långhus 70 kvm

Beskrivning

Byggt i vinkel till det större långhuset. Är och ingår i uthyrningen. Långhuset har en "storstuga" med sovrumsdel och allrum med utgång till altan. Här finns kök/pentry, matrum samt dusch och wc-rum.

1 st storstuga 120kvm

Beskrivning

4 rum stort vardagsrum färg-TV stort kök ugn mikrougn kaffebryggare köksutrustning varmt och kallt vatten WC dusch altan med trädgårdsmöble

Tornhus ca 120 kvm

Beskrivning

"Tornhuset" (det vita) har ett framträdande sällskapsrum på bottenvåningen med braskamin och stort ljusinsläpp via fönster upp till taknocken. Rummet har höjd då taket går ända upp till nocken med stående bärande stolpar i mitten. Sällskapsrummet har utgång till altan. Den öppna planlösningen övergår i ett rum på övervåningen varvid sällskapsrummet har kontakt med det övre rummet på övervåningen. I entrédelen till sällskapsrummet möter man först receptionsdel med en mindre matsal och bakom receptionsdelen ett "kök". Vidare finns fristående entrédörrar till den "bakre" delen av byggnaden där det finns fem uthyrningsrum samt två stycken dusch och wc-rum. Byggnaden har luftvärmepump.

Villa ca 120 kvm

Beskrivning

"Villa" med tillbyggnader, sannolikt äldre/"ursprungsbyggnad". Via entrédörren kommer man in i en liten hall som är själva "navet" på bottenvåningen. Från hallen har man anslutning till ett kök med matplats, två mindre sovrum i fil samt allrummet. Hallen har dörr till badrummet som är utrustat med ett jacuzzibad och ljusinsläpp från ett fönster. Allrummet har en öppning till ett mindre sovrum samt trappa upp till övervåningen. Övervåningen har två sovrum, ett i varje gavel samt dusch och wc-rum där i mellan. Första tillbyggnaden har ett stort allrum med kalkstensgolv och förrådutrymmen. Den andra tillbyggnaden har ett stort allrum med öppen spis, sovrum samt pentry och en extra utgång.

övriga byggnader

Beskrivning

ateljé, tvättstuga/dusch, diverse andra hus mm.

Ytor Antal Area
Bostad 1 500
Tomtarea 16 990

Ekonomi

Pris

12 000 000 kr eller högstbjudande.

Taxeringsvärde

7 183 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur

Hälluden ligger ovanför Byxelkrok mellan Neptuni ängar och fyren Långe Erik, Ölands nordligaste del. För att komma till Långe Erik passerar man Hälluddens stugby.

Närservice

Ica-affär, restauranger, frisör mm finns i Byxelkrok. Skola, flertalet affärer och restauranger finns i Löttorp.

Kommunikationer

Bussförbindelser med Borgholm och Kalmar. Färjeförbindelse mellan Byxelkrok och Oskarshamn.

Vägbeskrivning

Passera över Ölandsbron och tag mot Borgholm väg 136. Passera Borgholm och fortsätt norrut upp till Byxelkrok. Väl framme i Byxelkrok passerar Ni en ICA-butik på Er vänstra sida och då är Ni framme vid en "rondell". Tag där höger mot Nabbelund 7 och kör ca 4,5 km, Ni passerar då Neptuni åkrar på vänstra sida. Efter ca 4,5 km kommer Ni fram till en gul/röd skylt Ölands norra udde 3 och svart/vit skylt Hälludden, tag där vänster och Ni kommer in på Holmvägen. Fortsätt ca 300 meter så har Ni Hälluddens stugby på Er vänstra sida.

Sökhjälp