Skriv ut

Skapa PDF

Kappelshamn Hallvägen, Kappelshamnsviken

lärbro

Tomt för hotell/lägenhetshotell i bostadsrättsform belägen i idylliska Kappelshamnsviken.

Fakta

Typ av mark

Bostad, Övrigt

Pris

4 950 000 kr

Tomtarea

4 125 m²

Tillträde

enligt ök

Information

Beskrivning

Hotellanläggning Den del av fastigheten som är avsatt för hotellbyggnad är på ca 4125 kvm där tillåter detaljplanen att bygga ett hotell alternativt lägenhetshotell, i bostadsrättsform, med en BTA om ca 3500 m2. Antal våningar som tillåts som högst är 4. Då marken är sluttande ner mot vattnet, 10 meters höjdskillnad, så blir utsikten från hotellet 180 graders havsutsikt. Tillsamman med piren och havsbadet har man en unik möjlighet att ska ett exklusivt konferens- och spahotell, något som Gotland verkligen saknar. Med närhet till Gotland Ring motorbana finns oanade framtida möjligheter att skapa konferenser med biltävlingar, havssportfiske, spa och rekreation. Området Ett tio hektar stort område med ca 600 meter strandlinje och egen ca 200 meter lång brygga i granit är förutsättningarna för drömprojektet på Gotland. Fastigheten ligger helt avskilt ca 4 mil från Visby i idylliska Kappelshamnsviken. I detaljplanen som beräknas vinna laga kraft under kvartal 3 2016 tillåter man att skapa en exklusiv havsnära anläggning i den karga unika gotländska naturen. Pir/brygga med havsbad Som kanske det enda området i Europa finns det i området en granitbrygga/pir som sträcker sig 200 meter ut i vattnet i den vackra Kappelshamnsviken. De ca 50 första meterna av piren är lagom baddjup. Från ca 150 meter ut till ca 190 meter är djupet ca 15 meter, perfekt för att anlägga flytbryggor för småbåtar. Sista delen av bryggan/piren är det över 50 meter djupt, där finns möjligheter för stora lyxjakter att lägga till. Här finns en unik möjlighet att bygga havsbad/café om totalt 250m2 med en maxhöjd om 3,5 meter. Ett havsbad med tillhörande café skapar en helt unik kombination med hotellet och de andra husen. Piren ligger utanför detaljplanerat område och kommer att krävas separat bygglov. Hus med 180 graders havsutsikt Detaljplanen tillåter att uppföra så väl mindre som större hus med en bruttoarea om ca 9500 m2 i 1-2 plan. Valmöjligheten finns att sätta upp ett antal mindre hus en familjs boende eller större komplex för en eller flerfamiljsboende. Husen får ligga inom 100 till 180 meter från vattnet. Då fastigheten sluttar med en höjdskillnad om 10 meter ner mot stranden så kan samtliga hus få en fantastisk havsutsikt.

Utförande

VA

Fastigheten ska anslutas till V/A gemensamhetsanläggning. Anslutningsavgift 1950 000 kr

Övrigt

Planbestämmelser

Detaljplan (beräknas vinna laga kraft kvartal 3 2016)

Gemensamhets-anläggningar

Vatten och avloppsanläggning

Storlek

4 125 m²

Ekonomi

Pris

4 950 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur

Omgivning Med promenad avstånd från idylliska Hallshuk med sina fina små strandbodar och berget med sin vackra utsikt ligger denna ostörda fastighet inbäddad i naturskön omgivning. Lika nära är promenaden till det lilla idylliska samhället Kappelshamn. Fyra mil ligger denna vackra kust på Gotlands väst sida. Fastigheten består av strandvallar i olika etage och glesskog. Ett antal grusvägar och små grusplaner ligger även inom fastigheten.

Parkeringsmöjligheter/garage

Allmän parkering kommer att anläggas i kombination till fastigheten.

Vägbeskrivning

Från Visby kör väg 149 ca 4 mil. Ta vänster Kappelshamn Hallvägen (väg 687) och kör ca 4 km och fastigheten ligger på höger sida.

Sökhjälp