Skriv ut

Skapa PDF

Stationsgatan 21, City

uppsala

Juvelen mitt i Uppsala en av världens mest hållbara byggnader. Kontoret här kommer att erbjuda det bästa för ditt företag.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 350 - 1 774 m²
Karta

Information

Beskrivning

Juvelen kommer att erbjuda ditt företag en bättre arbetsplats med bättre arbetsmiljö vilket bevisligen ökar produktiviteten, kreativitet och minskar sjukfrånvaro. Enkelt uttryckt - får företagets personal att trivas och må bättre. En attraktiv fastighet med en av de bästa kontorsmiljöerna du kan tänka dig är fördelaktigt i konkurrensen om talangerna. Vi berättar gärna mer vad det innebär för dig och ditt företag. Att säga att Juvelen tänjer på gränserna på hur hållbar en kontorsbyggnad kan vara är ingen överdrift. Byggnaden kommer att bli ett noll-energihus som med hjälp av solceller och vindkraft kommer att producera lika mycket energi som byggnaden använder. Ett eget patenterat system för kylning bidrar också till en minskad energianvändning. Ambitionen är att skapa ett attraktivt designat hus som samtidigt är energisnålt, har god inomhusmiljö och innehåller sunda material. Ett hus unikt i sitt slag. Nämnde vi även att den har den bästa energiklassningen som finns nämligen LEED Platinum. Du kan läsa mer om energiklassningen och Deep Green Cooling i pdf dokumenten du finner härintill.

Utförande

Byggår

2018

Våningsplan

6 av 6

Planlösning

De fem översta våningarna består av kontorsplan som kan indelas i mindre eller större kontor för hyresgäster med olika verksamhetstyper och av varierande storlek. Juvelen inrymmer allt från internationella huvudkontor till mindre lokala verksamheter. Varje kontorsplan uppgår till 1400 kvm och för att nå en så stor flexibilitet som möjligt placeras trapphuset i byggnadens mitt vilket gör att varje våningsplan enkelt kan indelas i flera kontor. Den lediga takvåningen på plan 7 & 7,5 är på imponerande 1774 kvm med en spännande entresol och sin generösa och varierande takhöjd, där byggnadens spännande takform får sätta en tydlig och intressant prägel på lokalerna, skapar kontorsytor utöver det vanliga med fantastiska utblickar över Uppsala. Hela bottenvåningen med entréer är öppen och inbjudande. Här finner du restaurang/café och med tillhörande uteservering. Under torgets södra del placeras en inomhuscykelparkering som nås dels via Strandbogatan dels via den representativa entrén till fastigheten i anslutning till perrongen. Cykelparkeringen sitter ihop med cyklisternas omklädningsrum, förvaring samt byggnadens eventuella gym. Parkering för bilar finns intill i varmgarage Trappan som länkar torget med Strandbodgatan får sin förlängning in i byggnaden vilket ger ett luftigt souterrängplan åt Strandbodgatan / Stationsgatan. Hissar, både utom- och inomhus, kompletterar trappan.

Teknisk information

Hiss

Ja

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 350 1 774

Omgivning

Omgivning/natur

Entrén till Uppsala – stadens nya city. Ett nytt city växer fram längs Stationsgatan direkt öster om järnvägen. Här sjuder det av liv och energi. Juvelen är den centrala pusselbiten. Den korta promenaden till Uppsala Resecentrum kan knappt ens räknas i minuter. Ytterligare en liten bit bort hittar du Uppsala Konsert & Kongress och Stora torget. Här finns all tänkbar närservice – apotek, mataffär, restauranger och butiker. Och utbudet kommer bara att öka. Att vara nära är att kunna ta dig snabbt och enkelt vart du vill - I Juvelen kan du ha ena benet på språng, vart du än ska i världen. Tågen och bussarna startar utanför knuten och med SL-pendeln tar du dig till Arlanda på under 20 minuter. I Juvelen finns dessutom gott om plats för cyklar, och du som behöver bil kan parkera i varmgarage ett stenkast bort.

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkering i närliggande varmgarage

Kommunikationer

Invid resecentrum Uppsala med Arlanda på 19 minuter. Kista (Helenelund) 41 minuter. Solna/Friends arena 45 minuter. Stockholm central 38 minuter. Gävle 70 minuter. Sala 40 minuter.

Skyltläge

Ja

Övrig information

Övrigt

Hälsosam och god mat, butik, juicebar är nyckelord vi jobbar på att kunna erbjuda. Vi tittar även på konferensmöjligheter med service i världsklass.

Dokument

Länkar

Film Juvelen - Uppsala´s nya landmärke

Stationsgatan 21
Sökhjälp