Skriv ut

Skapa PDF

Tegelviksslingan 20, Södermalm

stockholm

Vackert nyrenoverat kontor med magnifik utsikt mot Stockholms inlopp. Kontoret är beläget på Södermalm i en av Stockholms Malmgårdar från 1700-talet.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor

Hyra: 2 455 kr/år/m²

Storlek: 45 m²

Karta

Information

Beskrivning

Detta kontor ligger på första våningen i Patons Malmgård som byggdes 1779. På entréplan finns ett vackert gemensamt kök/pentry samt två Showroom och en Lounge. Lokalerna på entréplan och första våningen renoverades för ett år sedan. Gamla golv togs fram och behandlades. Nya furugolv lades, där det behövdes, i samma stil. Tapeter och snickerier är noggrant utvalda och omsorgsfullt målade i samråd med Stadsmuseet och E.L.E-arkitekter som har ritat och inrett rummen och det vackra köket. Detta kontor består av två kontorsrum samt två toaletter med förrum.

Planlösning

Utförande

Byggår: 1779

Renoveringsår: 2015

Våningsplan: 2 av 3

Antal rum: 2

Planlösning: Kontoret har egen ingång. Det består av ett större och ett mindre kontorsrum. Entrén till kontoret går till det större rummet. Här finns tre stora fönster. Ett fönster vetter mot söder och berget Fåfängan. Två fönster mot öster bjuder på vacker utsikt mot Djurgården. Här finns plats för konferensbord och minst två kontorsplatser. Alla fönster har sex rutor. Från detta rum kommer man sedan in till ett mindre kontorsrum. Detta rum har två fönster, det ena vetter mot öster och det andra mot norr. Härifrån ser man bl a Djurgården, Gröna Lund, Vasamuseet, Strandvägen och Skeppsholmen. Djurgården Här finns plats för en kontorsplats man kan även användas som ett mötesrum. Till detta kontor hör också två toaletter samt ett förrum till dessa. Golven är nylagda. Det är furgolv, tjocka och breda plankor, lagda precis såsom de som har kunnat bevaras. Vackra tapeter i gammal stil.

Övrigt

Lokalen kan nås via: Malmgården är nåbar med buss från Slussen en station till VLondonviadukten. Med bil via Essingeleden / väg 222 mot Nacka Värmdö / Avfart Sickla / Kör i riktning mot Stadsgården / Sväng in höger på Tegelviksslingan. Parkera på Vikingterminalens besöks-P.

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 45

Ekonomi

Hyra: 2 455 kr/år/m²

I hyran ingår: Värme, el

Omgivning

Omgivning/natur: Malmgården ligger vid foten av Fåfängan. Restaurang och utsiktsplats. Kontoret bjuder på en magnifik utsikt över inloppet till Stockholm. Promenadvägar utmed vattnet.

Parkeringsmöjligheter/garage: Vikingterminalens parkeringar kan nyttjas på Vikingterminalens villkor.

Närservice: Gångavstånd till Restauranger och Butiker på Folkungagatan / Bondegatan. Gångavstånd till Handelsbanken och Nordea. Hammarby Sjöstad på cykelavstånd / promenadavstånd. Till Sickla köpcenter tar det fem minuter med bil. Till Nacka Forum tar det 10 minuter med bil eller buss.

Kommunikationer: Samtliga Nackabussar stannar vid Londonviadukten. Därifrån är det två minuters gångväg till Malmgården.

Vägbeskrivning: Med bil, kör Essingeleden. Följ skyltar mot 222 (Nacka Värmdö). Sväng av vid Sickla-avfarten. Kör mot Stadsgården. Tag höger in på Vikingterminalen. Parkera i Vikingterminalens gästparkering. Promenera 400 meter till Malmgården, som med sin orangea fasad och brutna tak syns tydligt vid foten av Fåfängan, Entrén är på husets södra sida.

Sökhjälp