Skriv ut

Skapa PDF

Jöns Rundbäcks Plats 6, Hisingen

göteborg

Butiks- eller kontorslokal mitt i Kvillebäcken nära Backaplan.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik, Kontor
Hyra: 2 000 kr/m²/år
Storlek: 63 m²
Tillträde: Enligt överenskommelse
Karta

Information

Beskrivning

Var med och skapa en central mötespunkt mitt i Göteborgs nya gröna stadsdel - Kvillebäcken. Här samsas 2000 nya lägenheter med kontor, butiker och en rad andra verksamheter. Vid Jöns Rundbäcks Plats finns det i dag café/bar, sushi, frisör, tatuerare och skönhetsklinik. Lokalen ligger i markplan och har stort skyltfönster ut mot torgytan. I lokalen finns det möjlighet att koppla upp sig mot Framtidens Bredband. Wc och pentry finns. Vi söker en verksamhet med tydlig miljöprofil.

Utförande

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 63 2 000

Ekonomi

Hyra

2 000 kr/m²/år

Omgivning

Omgivning/natur

Kvillebäcken är första etappen i planen att förvandla Backaplansområdet till en del av Göteborgs city. Stadens centrum kommer de närmaste åren att breda ut sig över älven och hela området från Ringön till Vågmästareplatsen förnyas. Precis intill Kvillebäcken ligger Backaplan som är en av Göteborgs största köpcentrum. Läs mer på www.kvillebacken.se.

Närservice

Inom gångavstånd ligger Backaplan, Wieselgrensplatsen och Kvilletorget som erbjuder ett rikt utbud av handel och service till närområdet.

Kommunikationer

Från Kvillebäcken tar det cirka tio minuter att promenera till Göta älvbron och Norra älvstrandens trivsamma kajer. Hjalmar Brantingsplatsen vid Backaplan är navet i kollektivtrafiken för den här delen av Hisingen. Med spårvagnen tar det bara fem minuter till Centralstationen. Redan på planeringsstadiet är miljöambitionerna för Kvillebäcken högt ställda: det skall bli den första stadsdelen i Göteborg som byggs efter stadens nya tuffa miljökrav. Det innebär att trafik och bebyggelse anpassas till ett mer hållbart ekologiskt samhälle, där människor exempelvis inte är beroende av biltransporter. Kvillebäckens karaktär av tät blandstad, där bostäder, arbete, service och handel samsas, bidrar till att uppfylla de nya kraven. Dessutom kommer p-normen att vara låg i området, istället skapas en cykelvänlig stadsdel med cykelbanor, gångfartsgator, cykelpooler och gott om cykelparkeringar.

Sökhjälp